Datakrigerne i King of Nordic

Øyner håp når svenskene har nytt lag

Det svenske laget har vunnet fem uker på rad, og er nå ute. Datakrigerne-kaptein Daniel «zykes» Jensen har tro på seier.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Nest siste episode av King of Nordic-sesongen starter fredag kveld, og det med fire nye lag i miksen. Svenskene vant hele fem uker på rad, og i henhold til de nye reglene for sesongen, får derfor ikke laget delta mer.

Med nye lag, er det naturlig å tenke at sjansene øker for vår norske representant, siden svenskene ikke trenger å være like sterke denne uka. Ukens norske utfordrer er mikslaget Datakrigerne.

Spiller gjerne alle kart, unntatt Cobblestone

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Daniel «zykes» Jensen
Håvard «JolietoG» Kristengård
Lucas «meth0d» Falkenhaug
Stian Lundahl «chong» Andersen
Granit «Grante» Grajcevci

Daniel «zykes» Jensen er kaptein for mikslaget, og forteller at de har sterke folk i lagoppstillingen som kan gjøre mye skade om de har dagen, men at de ikke har forberedt seg særlig.

– Vi har ikke forberedt oss på noen måte, annet enn ved å spille kvalifiseringen forrige søndag. Målet er å vinne, og hvis alle sammen treffer skuddene sine tror jeg vi klarer det.

Jensen forteller også at laget er helt fritt, hvor ingen har definerte roller. Alle bestemmer sammen.

– Vi er hundre prosent et mikslag. Den i laget som føler for å bruke AWP-en bruken den. Vi spiller veldig fritt og tar initiativ til ting. Alle sammen deltar i det taktiske, sier Jensen.

Det har vært et tøft King of Nordic-år for Norge. Jensen mener at laget hans har en fordel som de andre lagene tidligere i sesongen ikke har hatt.

– Vi møter ikke det svenske laget som de andre har kjempet mot for å vinne, siden de har vunnet fem uker på rad, og er ute denne uken. De lagene vi møter på fredag er stort sett mikslag, og vi er selvsikre på å slå dem. Vi har aggressive spillere som skyter veldig hardt fra seg, og passive spillere som kan hjelpe dem. Rett og slett en god blanding, forteller Jensen.

I King of Nordic får lagene fjerne ett kart hver, og seerne har mulighet til å stemme ut ett også. Datakrigerne sier at de er komfortable på alle kart, unntatt Cobblestone.

– Vi foretrekker Mirage eller Cache. Vi ønsker helst å unngå Cobblestone, vi kan ikke fordra det kartet. Resten av kartene har vi ikke problem med å spille.

– Så dere er komfortable med å spille Nuke?

Les også
Norsk PUBG-lag er invitert til millionturnering

– Ja, det fungerer fint å spille Nuke i mikslag, så lenge kommunikasjonen er bra, noe jeg fikk inntrykk av på søndag. Det handler mest om å ikke overrotere og å holde seg rolig.

Det ikoniske kartet Dust 2 fikk nettopp en overhaling av Valve, og er for øyeblikket ute til betatesting. Jensen sier at han er litt skuffet over den nye versjonen.

– Som «aNdz» skrev på Twitter, er jeg skuffa over hva de har gjort. Kartet hadde mye potensiale, men jeg føler bare de har brukt tiden på å forandre utseendet på det. Likevel håper jeg at det erstatter Cobblestone i den aktive kartrotasjonen.

I oppdateringsteksten skrev Valve at de ønsker å få mer tilbakemelding på videre endringer på kartet. Jensen tror likevel ikke at det blir de store endringene.

– Jeg tror de kan endre på ting om Counter-Strike-miljøet går sammen om å ønske endringene, men sånn som ting er nå, tviler jeg.

Om laget skulle vinne fredagens sluttspill, og stikke av med premiepengene, skal pengene gå til drikke og skins.

– Det blir kjøpt inn Red Bull og skins, avslutter Jensen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 13. oktober.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden