Panasonic med ny spillmaskin

Sony og Nintendo får ny konkurranse på håndholdt-markedet.

Den japanske elektronikkgiganten Panasonic har bestemt seg for å utfordre Sony, Nintendo og Apple på den håndholdte spillarenaen. De jobber nemlig med en spillmaskin som heter Jungle, og hvor fokuset vil være på onlinespill og MMO-spill.

Promo-video fra Panasonic.

For å gjøre det lettere å spille denne typen spill i hånden, har Jungle et skikkelig QWERTY-tastatur og en «touchpad», i tillegg til pil- og skulderknapper.

Nettstedet Gizmodo har tatt en titt på det nye systemet. De sier at den minner om den originale Game Boy Advance-konsollen, men virker mer solid. De forteller også at den har en stor skjerm med svært høy oppløsning. I tillegg sies det at konsollen kjører en variant av Linux.

For øyeblikket er det ikke kunngjort mange spill for systemet. Det norskutviklede Battlestar Galactica Online er det eneste spillet som promoteres på det offisielle Jungle-nettstedet.

Jungle er ikke Panasonics første forsøk på å lage spillmaskin. De var nemlig den originale produsenten av 3DO, som dukket opp i 1993. Forhåpentligvis har de lært litt siden den gang – 3DO ble som kjent ingen stor suksess.

Siste fra forsiden