Ukens nettutgivelser (uke 47)

Panserprinsesser og dragedrepere

Denne uken har flere storspill blandet seg inn i kampen om oppmerksomheten på nettet.

Som vi har vært inne på tidligere, kommer det så mange gode butikkspill for tiden at det er vanskelig å få tid til å spille dem – og enda vanskeligere å få tid til å spille nettspillene. Det er synd, for her er det mye snadder.

Gyromancer (Xbox 360 og PC).

Xbox 360

Ukens første XBLA-utgivelse er Gyromancer, et spill det er knyttet store forhåpninger til. Square Enix og PopCap har samarbeidet om å lage et Puzzle Quest-aktig spill som blander rollespill med hjernetrimgameplayet fra Bejeweled Twist. Her spiller du en mektig magiker som leder farlige monstre i kamp. Du kan også lete opp skatter og utforske eldgamle grotter. Gyromancer er også lansert på PC, og kan kjøpes fra Steam.

Diner Dash (Xbox 360).

Deretter har vi Diner Dash, som allerede har fått tusenvis av tilhengere på PC. Her må du hjelpe Flo å drive sin egen restaurant, noe som ikke er så veldig lett etter som kundene er kravstore og tiden er knapp. Spillet støtter blant annet flerspiller for opp til åtte spillere.

PlayStation Network

Critter Crunch (PS3).

PS3-eiere kan nå laste ned Critter Crunch, hvor du spiller et søtt vesen som heter Biggs. Han jakter på noen småkryp som er fulle av juveler. Først bruker han tungen sin til å trekke dem til seg, og så slenger han dem inn i munnen på andre, større dyr. Dette leder til en kjedereaksjon som sprekker krypene og frigjør juvelene, som Biggs tar med seg hjem til sin sultne familie (ja, de spiser juveler).

Invincible Tiger (PS3 og Xbox 360).

Neste spill er Invincible Tiger: The Legend of Han Tao. Dette er et kung fu-spill laget i samme stil som de klassiske kung fu-filmene fra syttitallet, og kan blant annet skilte med fancy grafikk som støtter 3D-skjermer. Spillet foregår i seks vakre miljøer, og lar deg kjempe deg gjennom horder av fiender alene eller sammen med en venn. En Xbox 360-utgave kom ut i august.

Metal Gear Solid (PS3 og PSP).

PS3-eiere kan også laste ned klassiske Metal Gear Solid for PlayStation, og dette spillet er også tilgjengelig for PSP-eiere, som på sin side får en haug butikkspill (sjekk PlayStation-bloggen for detaljer), samt mini-spillene Echoes og Pinball Dreams.

Echoes (PSP).

Echoes er et action/hjernetrimspill der du må samle krystaller fra en serie surrealistiske omgivelser. Hver gang du får fatt i en krystall skapes det et "ekko", en fiende som følger i dine fotspor. Pinball Dreams er en PSP-utgave av det klassiske flipperspillet for Amiga. Her får du fire svært forskjellige brett (Ignition, Steel Wheels, Nightmare og Beat Box), lekker retrografikk, rimelig realistisk ballfysikk og heftig musikk.

Wii og DSi

Pokémon Rumble (Wii).

Wii har fått to spill denne uken, og vi startermed Pokémon Rumble. Dette er et actionspill der en gjeng Pokémon-vesener finner ut at de vil banke gørra ut av hverandre. Som vanlig er det slik at du får overta Pokémon-vesener som du overvinner, men I motsetning til de fleste spillene i serien foregår handlingen her i sanntid. Dermed blir det langt mer hektisk enn du kanskje er vant med.

Shootanto (Wii).

Neste spill er Shootanto: Evolutionary Mayhem. Dette er et rimelig tradisjonelt skytespill hvor du sikter med Wii-moten. Samtidig må du unngå at figuren din blir drept av dinosaurer og andre forhistoriske kryp. Om det hele blir for vanskelig, kan du få hjelp av en venn.

Wii-eiere har ikke fått noen Virtual Console-spill denne uken, men de har fått noe annet interessant, nemlig gratis demoer av World of Goo og Pokémon Rumble. Forhåpentligvis betyr dette at demoer blir regelmessig kost på WiiWare fremover.

Army Defender (DSi).

På DSi har vi A Little Bit of... All Time Classics: Strategy Games, fem klassiske familiespill med strategielementer (hentet fra 42 All Time Classics på DS). Nintendo har også lansert UNO på DSi, tett i hælene på Wii-versjonen som kom i forrige uke. Vi har også fått litt action denne uken, nemlig Army Defender. Her må du forsvare en militærbase fra konstante angrep. Og til sist: myNotebook: Blue. Som du sikkert skjønner hva er.

PC

Hvis du ikke leste Xbox 360-biten begynner jeg med å minne om at Gyromancer også er lansert for PC, på Steam. Så til resten av utgivelsene:

King's Bounty: Armored Princess (PC).

I fjor kom det spektakulært vanedannende strategi/rollespillet King's Bounty: The Legend, og nå er etterfølgeren klar. King's Bounty-serien var forgjengeren til Heroes of Might & Magic-spillene, og den beste måten å beskrive King's Bounty: Armored Princess på er å sammenligne det med et HOMM-spill der du kun kontrollerer én helt. Du farter rundt i en fantasiverden full av monstre og skatter, løser oppgaver for folk og generelt oppfører deg som en helt. Underveis bygger du deg en personlig hær, og utkjemper taktiske slag. Nytt denne gangen er at du har med deg en søt drage med mange spesialegenskaper. Spillet er tilgjengelig fra et utvalg distributører.

Divinity 2: Ego Draconis (PC).

Armored Princess er imidlertid ikke den eneste store PC-utgivelsen som av uforståelige grunner ikke er å finne i norske spillbutikker. Divinity 2: Ego Draconis har også sneket seg ut på nettet. Dette er etterfølgeren til episke Divine Divinity, og er et rollespill der du spiller en dragejeger som får livet sitt snudd opp ned i det han finner ut at han selv har drageblod i kroppen. Oops. Resultatet er i alle fall at du kan forvandle deg til en flygende, ildsprutende drage, og det er ikke så galt. Spillet lanseres i butikk i andre land, og har også en Xbox 360-versjon. Forhåpentligvis blir det butikklansert her til lands også, men for øyeblikket er GamersGate og GamesLoad den letteste måten å kjøpe det på.

Ninja Blade (Xbox 360 og PC).

Så har vi Ninja Blade, som kom til Xbox 360 tidligere i år. Dette er et japansk actioneventyr som følger en futuristisk ninja som må bekjempe demoniske fiender i den japanske hovedstaden Tokyo. Byen er full av mennesker og dyr som har blitt mutert av en mystisk parasitt. Disse blodtørstige monstrene sprer infeksjonen ved å angripe andre, og dette må du selvsagt sette en stopper for. Du finner PC-utgaven på Steam, men den kommer også i butikk rundt om i verden etter hvert.

Blind Point (PC).

Over til noe helt annet. Blind Point er et futuristisk romracingspill hvor du flyr i over tusen kilometer i timen. De skotske utviklerne lover en unik racingopplevelse, tretten forskjellige baner og syv forskjellige skip. I tillegg skilter spillet med en uvanlig grafikkstil. For øyeblikket er det kun tilgjengelig hos Direct 2 Drive, hvor du også kan se en litt uforståelig trailer.

Casebook: Ep. 3 (PC).

Denne uken har vi også fått den tredje (og i utgangspunktet siste) episoden av Casebook, Snake in the Grass. Dette er en serie spill der du spiller politimann som må utforske fotograferte åsteder gjengitt i en slags 3D (ved hjelp av en teknologi som kalles Areograph). I tillegg til jakten på spor må du også snakke med mistenkte (i videosekvenser med ekte film) og gjøre rettsmedisinske undersøkelser i ulike minispill.

Cubism (PC).

Vi tar også med litt hjernetrim, i Cubism. Dette spillet beskrives som en blanding av Tetris og Bubble Shooter i 3D, og utviklerne lover et vanedannende og unikt spill med massevis av nivåer. Og det er egentlig det eneste de sier om spillet, men du kan i alle fall se en trailer på nettstedet deres.

Husker du Infocom-spillene? Shadow in the Cathedral er noe så sjeldent som et kommersielt teksteventyrspill (interaktiv fiksjon) i samme stil som disse klassikerne. Her får du utforske en Steampunk-verden, løse mengder av vanskelige situasjoner og forhåpentligvis lære litt underveis.

Westward IV (PC).

Neste spill på listen er Westward IV. Dette er nok et enkelt strategispill fra Sandlot Games. Her må du bygge by i ville vesten, produsere og selge varer, kjempe mot banditter og hjelpe en jernbanemogul å spre banenettverket sitt.

Så har vi Cute Knight Kingdom, en blanding av rollespill og livssimulator der du spiller ei jente i et fantasiland. Du kan reise rundt for å møte nye venner, drepe monstre, få jobb og til og med gifte deg.

Pyroblazer Gold (PC).

Vi tar også med at serbiske Eipix har lansert sin egen digitale spillbutikk, hvor de selger en ny og forbedret versjon av Pyroblazer Gold. Dette er et WipeOut-aktig racingspill for PC, som opprinnelig kom ut i fjor.

Avslutningsvis kan vi nevne at Good Old Games har lansert hele Creatures-serien på nettstedet sitt. Dette er overraskende dype simulatorer hvor du må lede en gruppe søte små vesener. Tenk Pokémon laget for universitetsprofessorer.

Gratisutgivelser

Devil's Tuning Fork (PC).

Devil's Tuning Fork er et førstepersons hjernetrimspill hvor du må navigere deg gjennom en underlig verden kun ved hjelp av lydbølger. Verden blir synlig for deg gjennom en visualisering av disse lydbølgene. Dette er et fullstendig unikt spill som har blitt sammenlignet med Narbacular Drop (spillet som la grunnlag for den moderne klassikeren Portal), og er vel verd et forsøk.

Featherweight (PC).

Så har vi pek-og-klikk-eventyret Featherweight, hvor du spiller en ung rekognoseringssoldat i en fremtidskrig mot intelligente maskiner. En dag ser du en av dine medsoldater bli kidnappet av fienden, og du bestemmer deg for å redde henne - koste hva det koste vil.

Det var alt vi fikk plass til denne gangen, men sjekk forrige artikkel for flere spill.

Siste fra forsiden