Paradox Interactive

Paradox-gransking avdekket dårlige arbeidsforhold hos utvikleren

Crusader Kings-studioet tar fullt ansvar, og lover endringer.

Paradox Interactive

Paradox Interactive – utvikleren bak blant annet Crusader Kings og Europa Universalis – har denne uken offentliggjort rapporten etter en ekstern gransking av arbeidsmiljøet hos selskapet.

Paradox Interactive holder til i Sverige.
Paradox Interactive

Rapporten hevder at særlig kvinner hos Paradox har vært utsatt for diskriminering. Nå lover den svenske utvikleren å gjøre endringer.

Via Paradox' nettsider erkjenner stabsjef Mattias Lilja at rapporten trakk frem diverse dårlige arbeidsforhold hos utvikleren. Blant annet er støtende språkbruk et problem, mens anklager om dårlig oppførsel blir dysset ned i stedet for å bli behandlet på riktig måte.

Ledelsen tar fullt ansvar for situasjonen, og lover nå å implementere samtlige anbefalinger som ble lagt frem i rapporten. Ifølge Lilja har flere av disse allerede kommet på plass, inkludert oppdatering av retningslinjer rundt trakassering, bedre trening og instruksjon rundt akseptabel oppførsel og implementering av bedre rutiner for å behandle klager.

– Dette er et viktig steg i å gjøre Paradox til en arbeidsplass der alle føler seg trygge og kan nyte arbeidet sitt, og vi er utrolig takknemlige for alle som har stått frem i løpet av denne granskingen, avslutter Lilja.

LES OGSÅ: Hundrevis av Ubisoft-ansatte krever at selskapet gjør mer for å bli kvitt dårlig oppførsel på arbeidsplassen »

Siste fra forsiden