Paradox Interactive

Crusader Kings-utvikleren skremmes bort fra sitt eget forum av sinte spillere

– Vi får ikke betalt for å tråle gjennom sider med mishandling, skriver Paradox.

Paradox Interactive

Hard ordbruk er som kjent utbredt blant spillere på nettet, men mye aggresjon rettes også mot spillutviklere. Paradox, det svenske studioet bak strategispillseriene Hearts of Iron og Crusader Kings, er intet unntak, og nå har studioet tatt bladet fra munnen.

Som PC Gamer rapporterer kom en av innholdsdesignerne hos Paradox med en aldri så liten appell til spillere på studioets forum nylig, hvor de slår tilbake mot det de kaller direkte mishandling fra spillere.

Appellen kom på tampen av en lang oppdatering angående nytt, kommende innhold til Hearts of Iron IV.

Vil ikke delta i forumet

– Ikke bare er det utrolig demotiverende å bruke måneder av livet sitt på å skape noe, for så å oppleve at de du lagde det for river det i filler; det er også en debatt som ikke fører til noe, skriver utvikleren og legger til:

Andreas Bjørnbekk/Gamer.no

– Vi får ikke betalt for å bla gjennom sider med mishandling for å finne noen få biter med nyttige tilbakemeldinger, så de tilbakemeldingene blir ikke brukt.

Ifølge Paradox har de fiendtlige holdningene i forumet ført til at utviklerne har begynt å tilbringe mindre og mindre tid der de siste månedene, men problemet skal ha pågått så lenge som flere år.

Utvikleren skriver videre at de ikke er ute etter hodestups beundring eller fravær av kritikk, men at det ikke er noe poeng i å gi tilbakemeldinger dersom den ikke kan gis med et minimum av respekt.

Paradox er på ingen måte det eneste studioet som opplever vreden til misfornøyde spillere på kroppen. Teamet bak The Last of Us II opplevde å få intet mindre enn drapstrusler, og det samme gjorde CD Projekt RED etter Cyberpunk 2077-forsinkelsen.

Les også: Anmeldelse: Crusader Kings III »

Siste fra forsiden