Ubisoft

Hundrevis av Ubisoft-ansatte krever at selskapet gjør mer for å bli kvitt dårlig oppførsel på arbeidsplassen

Ubisoft

Anklager om grov trakassering og diskriminering hos Activision Blizzard har rystet en samlet spillverden den siste uka. Faktum er likevel at slike saker dessverre er altfor vanlige i spillbransjen, og for ansatte hos Ubisoft har nyheten virket kjent.

LES OGSÅ: Activision Blizzard-ansatte streiker i protest mot ledelsen »

Utvikleren bak Assassin's Creed og Far Cry fikk inn flere lignende anklager i fjor, som endte med permitteringer og løfter om endringer. Ett år senere mener de ansatte imidlertid at ledelsen enda ikke har gjort nok.

Signerte åpent brev

Nærmere 500 nåværende og tidligere ansatte har signert et åpent brev til Ubisoft-ledelsen. I brevet – som er gjengitt av Axios-journalist Stephen Totilo – peker de ansatte på manglende handling og tomme løfter, mens flere av de som har trakassert og diskriminert har sluppet unna.

– Vi har sett på mens dere kun sparket gjerningspersonene som offentligheten visste om. Dere lot resten enten si opp eller enda verre, ga dem forfremmelser, flyttet dem fra studio til studio, team til team og ga dem sjanse etter sjanse uten noen konsekvenser. Dette må ta slutt, skriver de.

Ubisoft-sjef Yves Guillemot har lovet omfattende endringer, men de ansatte er ikke fornøyde.
Ubisoft

De ansatte krever nå at Ubisoft kvitter seg med alle som har drevet med dårlig oppførsel hos selskapet, samt de som lot det skje ved å ikke foreta seg noe. I tillegg vil de inkluderes i beslutninger om hva som skjer fremover, og foreslår en felles dugnad for hele spillbransjen.

– Vi foreslår at Activision Blizzard, Ubisoft og andre ledende utgivere og utviklere kommer sammen og blir enige om et sett med regler og prosesser for hvordan man behandler denne typen anklager. Ansatte utenfor lederstillinger og fagforeningsrepresentanter må være tungt involvert i dette samarbeidet. Dette er essensielt for å sikre at de som er direkte påvirket av denne typen oppførsel er de som styrer endringene.

I en offisiell uttalelse skriver Ubisoft at det har sett brevet fra de ansatte, og at det tar situasjonen på alvor. Som tidligere valgte selskapet først og fremst å fokusere på alle tiltakene som allerede er iverksatt, men det lovet også videre endringer.

– I løpet av det siste året har vi forpliktet oss til å gå i dialog med våre ansatte for å få på plass fundamentale endringer. Mange av disse endringene har kommet etter tilbakemeldinger eller erfaringer fra teamene våre, og vi er takknemlige for denne pågående kommunikasjonen. Ubisoft har innført omfattende og betydningsfulle endringer med mål om å skape en trygg og inkluderende arbeidsplass for alle, og det er fortsatt mer jobb som må gjøres.

LES OGSÅ: Arbeidet med World of Warcraft har stoppet opp på grunn av søksmålet mot Activision Blizzard »

Siste fra forsiden