Ubisoft

Ubisoft slår tilbake mot rapport som hevder selskapet ikke gjør nok for å bekjempe trakassering

Ubisoft

Tidligere denne måneden gikk franske Le Télégramme hardt ut mot Ubisoft., i en rapport som hevdet selskapet ikke har gjort noe særlig for å rydde opp etter fjorårets anklager om trakassering.

Nå slår Ubisoft tilbake, med et åpent brev som viser til alle tiltakene som er iverksatt det siste året.

– Har gjort store fremskritt

Ubisoft-sjef Yves Guillemot.
Ubisoft

Ifølge Le Télégramme-rapporten har ting stort sett fortsatt som før hos Ubisoft. Anklager om trakassering blir ikke tatt på alvor, folk i lederstillinger slipper unna med for mye og de som snakker ut blir straffet, heter det i rapporten.

I sitt brev hevder Ubisoft-sjef Yves Guillemot imidlertid at ting er på bedringens vei. Han trekker blant annet frem diverse kurs som ble gjennomført av over 14 000 ansatte, samt innføringen av nye og oppdaterte etiske retningslinjer – som blir obligatorisk å skrive under på for alle ansatte.

Et eksternt HR-team er også hanket inn, som tar seg av alle meldinger om trakassering og annen ugrei oppførsel.

Videre viser Guillemot til ansettelsen av flere kvinner i lederstillinger. Nettopp manglende mangfold var noe Ubisoft har fått kritikk for opp gjennom årene, og tilsynelatende har selskapet tatt steg for å rette på dette.

– Ledelsen – det inkluderer meg også – har et ansvar for å opptre som forbilder og gå foran med et godt eksempel for våre team. Jeg ønsker å presisere at jeg personlig vil fortsette å jobbe for å forbedre vår kultur på arbeidsplassen og skape reelle, varige og positive endringer hos Ubisoft, avsluttet Guillemot.

Uttalelsen kommer noen uker før Ubisofts neste Forward-presentasjon, der selskapet skal vise frem mer fra sine kommende spill. Sist gang Ubisoft holdt en slik sending ble det mye snakk om nettopp trakasseringsanklager, noe Guillemot trolig ønsker å unngå denne gangen.

LES OGSÅ: Sjefen for Skull and Bones-studioet fjernet etter gransking »
LES OGSÅ: Én av fire Ubisoft-ansatte har sett eller vært utsatt for dårlig oppførsel på jobb »

Siste fra forsiden