Ubisoft

Ubisoft-sjefen beklager overgrep og trakassering hos studioet

Valget om å ikke inkludere uttalelsen i Ubisoft Forward-showet har imidlertid fått kritikk.

Nøyaktig tre timer før Ubisofts nyeste Forward-sending, som ble avholdt torsdag kveld, kom en uttalelse fra selskapets sjef – Yves Guillemot.

I en video lagt ut på Twitter rettet Guillemot fokus mot de siste månedenes anklager om overgrep, trakassering og annen dårlig oppførsel hos Ubisoft. Han innrømmet blant annet at selskapet hadde sviktet i sine rutiner og rettet en unnskyldning til ofrene.

– Denne sommeren fikk vi vite at enkelte Ubisoft-ansatte ikke holdt seg til våre verdiger, og at våre systemer ikke klarte å beskytte de som ble ofre for deres oppførsel. Jeg er oppriktig lei meg overfor alle som ble såret, sa Guillemot.

Videre minnet Ubisoft-sjefen om at flere problembarn allerede har fått fyken, og at selskapet jobber for å bli bedre på å tilby trygghet for sine ansatte og inkludering. For sistnevnte har Ubisoft satt av en million dollar som i løpet av de neste fem årene skal brukes til å bygge opp mangfold hos samtlige studioer.

Får kritikk

Beklagelsen er et steg fremover etter at Ubisoft unnlot å kommentere saken under sitt forrige Forward-show. Likevel har mange reagert på at uttalelsen kom mange timer før showet, og ikke i løpet av sendingen.

På spørsmål om hvorfor det fire minutter lange klippet ikke fikk plass under showet, svarte Ubisoft at tiden ikke strakk til. En besynderlig påstand all den tid det er Ubisoft selv som bestemmer hvor lang sendingen skal være. The Game Awards-sjef Geoff Keighley er blant dem som mener forklaringen ikke holder mål.

LES OGSÅ: Assassin's Creed Valhalla-regissøren har trukket seg fra spillet »

Siste fra forsiden