Ubisoft anklager

Tre Ubisoft-topper går av etter flere anklager om trakassering i selskapet

Samtidig sier Ubisoft at de ikke kommer til å kommentere anklagene i Ubisoft Forward-presentasjonen.

Ubisoft

Etter den siste tidens anklager om seksuell og emosjonell trakassering og generell ukultur i selskapet, har Ubisoft nå tatt noen grep. Totalt er tre av toppene ute av selskapet, etter å ha blitt enige med ledelsen om å gi seg. Det forteller Ubisoft selv i en lengre offentlig uttalelse.

Den mest markante av disse er Ubisofts kreative leder Serge Hascoët, som har hatt oversyn over alt av spillprosjekter i selskapet. Hascoët skal ha vært i en så ledende posisjon at han kunne velge hvilke prosjekter som skulle få grønt lyst til å produseres innad i selskapet, ifølge GameSpot.

Ubisofts øverste sjef, Yves Guillemot, skal holde i tøylene som nå er etterlatt av Hascoët frem til selskapet finner en permanent erstatning.

De to andre som legger Ubisoft bak seg er Yannis Mallat, som ledet Ubisofts kanadiske studio, og HR-sjef for selskapet Cécile Cornet. Ifølge Ubisofts uttalelse skal disse to ha gitt seg fordi de mener det er den beste veien for å sikre at firmaet står samlet.

– I dag annonserte Ubisoft flere store personalendringer som er en del av det omfattende arbeidet selskapet gjør for å forbedre og styrke kulturen på arbeidsplassen. Disse avskjedene kommer etter at selskapet har begynt en stor gjennomgang for å møte de nylige anklagene om dårlig og uanstendig og oppførsel, står det i uttalelsen.

Videre i uttaleslen innrømmer Ubisofts Yves Guillemomt at selskapet ikke har lykkes med å skape en trygg og inkluderende arbeidsplass og -miljø for sine ansatte, og at de nå vil gjøre store endringer i selskapet for å bedre på dette.

LES OGSÅ: Ubisoft lover endringer etter utbredte anklager om trakassering »

Flere sier opp jobbene

At de tre toppene er ute kommer i kjølvannet av at Ubisofts nestleder Maxime Béland nylig sa opp sin jobb etter at han og andre i selskapet ble suspendert som en følge av de interne undersøkelsene. Også Assassin's Creed Valhalla-regissøren Ashraf Ismail trakk seg fra jobben for noen uker siden for å tilbringe tid med familien, etter å ha blitt anklaget for mer personlige tillitsbrudd.

Nyheten om at de tre toppene er ute av selskapet kommer samme dag som Ubisoft skal ha sin store presentasjon, Ubisoft Forward. Her skal de vise frem hvilke spill de jobber med, i samme stil som E3-presentasjonene de har brukt å ha i tidligere år.

Bare timer før presentasjonen la Ubisoft ut en melding på twitter om at søndagens Ubisoft Forward-presentasjon ikke kommer til å ta opp anklagene i noen grad. Begrunnelsen skal være at presentasjonen er forhåndsinnspilt.

Siste fra forsiden