Ubisoft

Én av fire Ubisoft-ansatte har sett eller vært utsatt for dårlig oppførsel på jobb

14 000 svarte på spørreundersøkelse.

Illustrasjonsbilde fra E3 2013.
Ubisoft

Etter en haug med anklager om trakassering og annen ukultur hos Ubisoft, har selskapet satt i gang flere tiltak for å rydde opp i rotet. I den forbindelse ble det gjennomført en anonym spørreundersøkelse hos selskapet, der én av fire fortalte at de hadde sett eller vært utsatt for dårlig oppførsel på jobb.

Yves Guillemot er sjefen for Ubisoft.
Ubisoft

Resultatene fra spørreundersøkelsen kommer fra Ubisoft selv, via nettstedet The Verge. Det er toppsjef Yves Guillemot som legger frem tallene, etter en lengre prosess som skal ha begynt tidligere i sommer.

LES OGSÅ: Ubisoft-sjefen beklager overgrep og trakassering hos studioet »

Hele 14 000 ansatte har gitt lyd fra seg, og av disse er det rundt 3500 som har opplevd ulike former for dårlig oppførsel. Videre forteller 20 prosent av de spurte at de ikke føler seg respektert på arbeidsplassen.

Til The Verge forteller Guillemot at det stadig jobbes for å gjøre Ubisoft til en tryggere arbeidsplass for alle ansatte. Selskapet skal for eksempel ha fått på plass nye rutiner for rapportering av dårlig oppførsel, og påfølgende etterforsking av disse rapportene. De nye tiltakene følger tidligere løfter om større inklusivitet og mer mangfold blant Ubisofts ledergruppe, som nylig har vært gjennom en stor omrokkering.

I kjølvannet av sommerens anklager forsvant flere fra sine lederstillinger, inkludert Yannis Mallat, leder for Ubisofts kanadiske studio, HR-sjef Cécile Cornet og selskapets kreative leder, Serge Hascoët. I tillegg ble Assassin's Creed-topp Ashraf Ismail avskjediget i august.

LES OGSÅ: Assassin's Creed Odyssey-teamet ville ha Kassandra som eneste spillbare figur – Ubisoft-ledelsen sa nei »

Siste fra forsiden