Ubisoft Singapore - Skull and Bones

Sjefen for Skull and Bones-studioet fjernet etter gransking

Får imidlertid fortsette hos Ubisoft.

Ubisoft

Ubisoft fortsetter med ryddejobben som startet etter sommerens utbredte anklager om trakassering. Nå har prosessen felt nok en fremtredende figur i selskapet – nemlig sjefen for Skull and Bones-skaper Ubisoft Singapore.

Som Kotaku var først med å rapportere har Hugues Ricour blitt fjernet fra sin stilling som administrerende direktør. Ifølge et internt brev nettstedet har fått tak i kommer beslutningen som følge av en gransking utført av et eksternt selskap. Denne konkluderte med at det var umulig for Ricour å fortsette i jobben.

I en offisiell uttalelse til Kotaku bekrefter Ubisoft at Ricour har gått av som sjef for Ubisoft Singapore. Utvikleren påpeker imidlertid at han fortsatt er ansatt hos Ubisoft, men ønsket ikke å kommentere hvorfor han er flyttet.

Som Gamasutra meldte tidligere i sommer skal ansatte blant annet ha anklaget Ricour for seksuell trakassering. Kilder til Kotaku hevder videre at han gjerne mobbet sine ansatte og straffet de han mente hadde motsagt ham.

Hvorvidt alt dette vil påvirke Skull and Bones-utviklingen er uklart. Det mystiske sjørøverspillet som ble avduket i 2017 har allerede vært gjennom store endringer og forsinkelser. I september fortalte spillsjef Elisabeth Pellen at arbeidet fortsetter for fullt, og at planen er å vise mer til neste år.

LES OGSÅ: Én av fire Ubisoft-ansatte har sett eller vært utsatt for dårlig oppførsel på jobb »

Siste fra forsiden