Paradox signerer borgerkrigsspill

Paradox har kunngjort at de vil gi ut Take Command: 2nd Manassas, et omfattende strategispill hvor handlingen foregår under den amerikanske borgerkrigen.

Take Command: 2nd Manassas er etterfølgeren til Take Command: 1861, et strategispill som har fått svært god kritikk etter at det ble lansert i USA for en tid tilbake. 2nd Manassas foregår i 1862, og omhandler vendepunktet i kampanjen i Virginia, i den amerikanske borgerkrigen. I motsetning til forgjengeren blir dette spillet gitt ut over hele verden, og lanseringsdatoen er satt til 18. april 2006.

Pressemeldingen fra den svenske utgiveren Paradox forteller at spillet er basert på Mad Minute Games sin kritikerroste spillmotor, som visstnok er den mest realistiske i sitt slag. Paradox sier at detaljgraden er vanvittig, og at strategispillere vil få timevis med underholdning ut av 2nd Manassas. Spillet kommer med tre spillmoduser; "historical", "open play" og "custom/user created battles", og lar deg kontrollere tusenvis av tropper samtidig på tredimensjonale kart.

Spillet kommer med 48 scenarier fra tre av de viktigste slagene i 2nd Manassas-kampanjen, og en interessant detalj er at de er lenket sammen slik at resultatene fra et scenario vil følge deg til det neste scenariet. Ellers loves vi fem gigantiske slagmarker bygd opp etter historiske dokumenter fra det amerikanske kongressbiblioteket, og at de blir de mest nøyaktige kartene noensinne i et spill basert på den amerikanske borgerkrigen.

Siste fra forsiden