Penumbra skremmer på nytt

Det spennende grøsserspillet Penumbra: Overture får en etterfølger til neste år.

I går kunngjorde svenske Paradox at de hadde sikret seg utgivelsesrettighetene til Penumbra: Black Plague. Her fortsetter den mildt sagt gufne historien fra Penumbra: Overture, og vi får følge hovedpersonen på sin ferd enda dypere ned i de «forlatte» gruvegangene på Grønland.

Utvikler Frictional Games lover en psykologisk thriller satt til et guffent og utfordrende miljø, og en unik actioneventyr-opplevelse. De hevder Black Plague vil bli «grusomt, livaktig, interaktivt og unikt».

Forgjengeren hadde mange tradisjonelle eventyrspill-elementer, og benyttet seg av en avansert fysikkmotor for å gjøre disse ekstra realistiske. Black Plague vil bygge videre på dette, og levere et intelligent og spennende gameplay. Penumbra: Black Plague skal lanseres i løpet av første kvartal 2008.

Penumbra-serien var opprinnelig ment som en trilogi, men nå er planen at Black Plague skal bli det avsluttende spillet i serien. På spillets forum forteller en av utviklerne at de hadde store problemer med den forrige utgiveren deres, Lexicon Entertainment, og at utviklingen av Black Plague derfor ble svært forsinket.

Dette tvang dem til å revurdere planene om en trilogi, og faktisk kan det virke som at om det ikke hadde vært for Paradox Interactive, hadde det ikke kommet flere Penumbra-spill i det hele tatt.

Siste fra forsiden