Street Fighter V - Intel World Open

«Phenom» er OL-mester i Street Fighter V

Nordmannen viste klasse på veien til seier i Intel World Open.

Capcom, Nordavind (Montasje: Gamer.no)

Arman «Phenom» Hanjani har vunnet Intel World Open i Street Fighter V. Den norske superstjerna banket opp samtlige konkurrenter på vei gjennom turneringens øvre pulje, og stakk til slutt av med førsteplassen og drøye 67 000 kroner i premiepenger.

Vi fikk snakke med en godt fornøyd «Phenom» etter at seieren var et faktum. Likevel passet han på å ikke ta helt av.

– Det føles heftig å vinne, og jeg rangerer denne seieren på topp tre blant merittene mine. Men det er flere turneringer de neste månedene, så jeg kan ikke nyte dette for lenge, lo Hanjani.

– Det var litt slitsomt

Det ble en lang dag for «Phenom», som kvalifiserte seg for finalen allerede på mandag. Dermed måtte han pent sitte å vente på at en finalemotstander skulle karre seg ut av den nedre puljen.

Til slutt ble det belgiske Houmaid «Takamura» Rabie som tok den andre finaleplassen. «Phenom» hadde allerede beseiret «Takamura» uten problemer dagen før, men nordmannen fikk det ikke like enkelt i finalen.

«Phenom» gikk til topps i Europe West-regionen.
ESL/Twitch

– Det var litt slitsomt. Jeg fikk aldri varma opp ordentlig og måtte spille min første turneringskamp i finalen, mens «Takamura» hadde mye momentum. Men jeg holdt roen og fokuserte på å få jobben gjort, som den ble, forklarte Hanjani.

Innledningsvis så det faktisk ut til at «Takamura» hadde overtaket. På matchpoint for belgieren vartet «Phenom» imidlertid opp med et av turneringens mest intense øyeblikk, da han stjal seieren med bare seks sekunder igjen på klokka.

– Jeg har vært i lignende situasjoner før og vunnet. Så erfaringen min gjennom årene hjalp meg med å nok en gang holde hodet kaldt og dra i land seieren i den kampen.

Med matchen utlignet var resten bare barnemat for nordmannen, som omsider hadde spilt seg varm i trøya. Han feide «Takamura» av banen i den siste og avgjørende kampen, og sikret en imponerende seier for Norge.

Street Fighter i OL

Intel World Open arrangeres av Den internasjonale olympiske komité, og er dermed det nærmeste e-sporten har kommet en offisiell turnering i OL- I motsetning til normale klubbsituasjoner fikk spillerne representere hjemlandet, noe «Phenom» håper å kunne gjenta i fremtiden.

Les også
Anmeldelse: Street Fighter V

– OL er mer enn klar for en offisiell Street Fighter-turnering. Når den dagen kommer skal jeg og lagkameraten min «Veggey» prøve å fikse enda en førsteplass til Norge, sa Hanjani med en klar advarsel til konkurrentene.

LES OGSÅ: AW3 sikret norsk 4. plass i Rocket League-OL »

Siste fra forsiden