Telialigaen - Counter-Strike

– «Phorze» vet selv hvor dumt det høres ut

Det meldes fra begge leirer før mandagens hovedkamp mellom Nordavind og Celestial i Telialigaen.

Haris «H4RR3» Hadzic fnyser av utfordringen til Jørgen «phoRZE» Pettersen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES ANDRE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Kl. 20:00: Oslo Lions - Riddle
Kl. 20:00: Apeks - Blue Revision
Kl. 20:00: demise - dGamers
Kl. 20:00: Bitfix - Stabæk Momentum
Kl. 20:00: Nordavind - Celestial

Alle kampene spilles mandag 2. september.

Terminliste »

Andre serierunde i Telialigaen står for tur. I første runde gjorde forhåndsfavorittene jobben mot de antatt mindre lagene.

Mye har skjedd siden forrige uke. Anders «aNdz» Kjær ble benket i Apeks i forkant av første serierunde. Lørdag annonserte også Philip «Philip» Løseth at han legger opp som Counter-Strike-spiller. Det blir altså spennende å se hvordan sesongen utvikler seg videre.

Tipp på kveldens kamper i Counter-Strike »

Etter tap i første serierunde skal Celestial ut i nok en hovedkamp, og oppgaven kunne ikke blitt tøffere når Nordavind står på motsatt halvdel. Jørgen «phoRZE» Pettersen i Celestial mener mye skal klaffe for å slå mandagens motstander.

– Nordavind har en blanding med mye rått talent og god erfaring. For å slå et såpass godt lag må du ha momentumet med deg, og kommunikasjon og fokuset må være ordentlig på topp. Nordavind er klare favoritter inn mot det oppgjøret her, men de er ikke uslåelige. Vi kommer ikke til å gå inn i kampen med respekt, så vi må bare spille vårt spill og ta det som det kommer. Counter-Strike er uforutsigbart, så alt kan skje.

Se hovedkampen mellom Nordavind og Celestial på Gamer.nos Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

– Jeg skal dunke min gode venn «hallzerk» av tronen

DISSE SPILLET FOR CELESTIAL

Vis mer

Igor «MACKO» Macko
Even «ev1» Storslett
Anders «savvy» Sundet
Johann «Saasinho» Saasen
Jørgen «phoRZE» Pettersen

Jørgen «FHORZE» Pettersen mener Celestial mangler treningstimer.
Celestial Gaming

Lagoppstillingen til Celestial ble annonsert bare fire dager før seriestart. Pettersen forteller at de enda befinner seg i startgropen før kampen mot Nordavind mandag.

– Vi holder fortsatt på å konsentrere oss om å bli mer samspilt og generelt bare få opp timene. Vi er ganske i startfasen kan du si, så det har bare foregått som vanlig med trening når det har latt seg gjøre. At Nordavind har Norges beste lag-stempelet er jo i bunn og grunn bare til fordel for oss, da vi klart kommer inn som underdogs, noe som tar litt av presset på skuldrene våre. Så vi får bare spille vårt spill egentlig.

Selv har Pettersen brukt mye tid på å se kampene under den pågående majoren som avholdes i Berlin.

– Jeg har fått med meg litt i løpet av en stappfull helg. Det er rått. Som jeg sier, Counter-Strike er uforutsigbart, og å se lag som Faze, mousesports og G2 ryke ut er overraskende. Lag som AVANGAR, CR4ZY og NRG har virkelig spilt fet Counter-Strike og overrasket mange, så det gir jo håp for alle. Counter-Strike er for tiden så kompetitivt, og når det kommer til stykke så handle det bare om hardt arbeid. Det beviser bare at hardt arbeid lønner seg, så her er det bare å ta lærdom med seg og jobbe.

Les også
– Ranheim er nok klare favoritter i denne gruppen

Og akkurat lærdom, det har Pettersen og Celestial plukket med seg fra forrige ukes kamper i Berlin.

– Jeg har fått sett litt forskjellige topp lag og tatt med oss litt forskjellig som vi skal prøve oss på. Tror generelt vi bare må konsentrere oss på å holde kommunikasjon i gang, så skal vi nok få tatt et par runder i fra Nordavind.

Pettersen mener også at han vil utfordre AWP-tronen til Nordavinds stjernespiller Håkon «hallzerk» Fjærli.

– Jeg skal dunke min gode venn «hallzerk» av tronen som Norges beste elgjakter. Jeg skal danse med han når jeg byr til dans med den store grønne. Masse lykke til, til Nordavind, håpe på en god kamp. Om jeg taper duellen så er det fordi jeg har 144 hertz skjerm og han 240 hertz.

LES VÅR PREVIEW: Kan noen vippe Apeks ned fra Counter-Strike-tronen denne høsten?

– Apeks er det eneste laget som kan hamle opp med oss

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haris «H4RR3» Hadzic
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Haris «H4RR3» Hadzic mener de kun kan utfordres av Apeks.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Haris «H4RR3» Hadzic er ikke nevneverdig bekymret for Pettersens siste kommentar før kampen.

– Han vet selv hvor dumt det høres ut, svarer Hadzic.

Hadzic forteller at de er godt i gang med treningen etter sommerpausen og røper at de blant annet er invitert til mindre online-turneringer.

– Det går hovedsaklig i treningskamper,, men vi har også blitt invitert til litt av hvert som frontes på HLTV så vi er der i framtiden. Det er snakk om Loot Bet og slike turneringer.

Hadzic mener det er kun ett lag i ligaen de bør se opp for, men understreker at jobben likevel må gjøres for å unngå bananskall mot de antatt mindre motstanderne.

– Det er alltid et bananskall de andre håper på, men vi skal garantert ikke gi i fra oss kart de andre lagene. Det er kanskje Apeks som i mine øyne er det eneste laget som kan hamle opp med oss. Alt i alt betyr ikke grunnspillet så mye, kun det å kunne velge motstander i en eventuell semifinale, så vi er ikke redd for noen bananskall, mener Hadzic.

Joakim «jkaem» Myrbostad og Renegades ble søndag klar for sluttspillet under StarLadder Major Berlin, mens Håvard «rain» Nygaard og Faze skuffet. Hadzic mener det var en rå pretasjon fra Renegades, mens Faze kan få en ny start med nye spillere.

– Jeg har selvfølgelig fulgt med. Rått at «jkaem» og Renegades redda seg inn fra 0-2 til 3-2. Tror det vil gi de en god boost før sluttspillet. Det var synd med «rain» og Faze men nå tror jeg de får en ny start med noen spillerbytter der etter denne Majoren, avslutter Hadzic.

Siste fra forsiden