Pirates! og Bad Mojo klar for trykken

Nå får du snart sjansen til å bli fryktet pirat eller ekkel kakerlakk; nyversjonene av Sid Meier's Pirates! og Bad Mojo er ferdigutviklet.

Bad Mojo må sies å være ett av tidenes mest unike spill. I denne kultklassikeren fra 1996 spiller du Roger Samms, som har blitt forvandlet til en kakerlakk. Livet som et ekkelt lite insekt er ikke så enkelt, og for å overleve må du navigere deg trygt forbi en rekke farer - stort sett bestående av helt vanlige ting vi finner i en hvilken som helst bolig. Spillet er fullstappet av ekle detaljer og intelligente problemer, og regnes som et av de spillene en hver gamer bør oppleve.

Akkurat det har imidlertid ikke vært så enkelt. Selv om du skulle være så heldig å finne spillet til salgs (uten å måtte betale i dyre dommer), er det slett ikke sikkert det fungerer på maskinen din. Her kommer Got Game Entertainment inn i bildet, for de er nemlig i ferd med å lansere en oppdatert versjon som fungerer på dagens PC-er, kommer med forbedret grafikk i filmsekvensene, et nytt hint-system og en "making of"-dokumentar som blant annet inneholder intervjuer med designerne.

Hvorvidt Bad Mojo Redux kommer til skandinaviske butikker er foreløpig ikke klart, så de som er interesserte må sannsynligvis importere det fra Nord-Amerika, hvor det lanseres om kort tid. Et spill norske spillkjøpere ikke behøver å importere er Sid Meier's Pirates!, nyversjonen av klassikeren fra 1987, som lanseres her i Norge den 26. november.

Sid Meier's Pirates! bygger på samme konsept som originalspillet, og gir deg rollen som en liten pirat-wannabe. Fra det utgangspunktet kan du kjøpe og selge varer, lete etter skatter, plyndre skip og byer og generelt gjøre alt det piratene i det karibiske hav var kjent for. Om du er vellykket ender du forhåpentligvis opp som en fryktet pirat, gjerne med øyelapp og treben.

Siste fra forsiden