Secret of Monkey Island til 360

Pirateventyr i ny utgave

Et av tidenes beste eventyrspill kommer til Xbox 360.

The Secret of Monkey Island er et klassisk pek-og-klikk-eventyr satt til en fantasifull utgave av sjørøvertidens Karibien. Spillet følger Guybrush Threepwood, en ung gutt som ønsker å bli en beryktet pirat. Under sitt forsøk på å imponere de lokale pirathøvdingene treffer han imidlertid guvernør Elaine Marley, som han forelsker seg hodestups i.

Problemet er bare at Guybrush er langt fra den eneste som er forelsket i Elaine. Den onde spøkelsespiraten LeChuck har også et svært godt øye til den vakre guvernøren. Han kidnapper henne og tar henne med til sitt hemmelige skjulested på sagnomsuste Monkey Island, og nå må Guybrush redde henne.

The Secret of Monkey Island kom opprinnelig ut i 1990, og har fengslet en hel generasjon med spillere. Nå kan det snart vise seg å gjøre det samme med en helt ny generasjon – i følge USK (som aldersmerker spill for det tyske markedet) er nemlig The Secret of Monkey Island: Special Edition på vei til Xbox 360.

De har ingen informasjon om spillet, annet enn at det gis ut av Activision Blizzard i Europa. Hvorvidt det er et Xbox Live Arcade-spill eller et spill som kommer til butikkene er også ukjent.

Det er ikke klart hvem som faktisk utvikler spillet eller når det kommer ut, men en kilde nær Sam & Max-utvikler Telltale Games fortalte nylig vår egen Lasse Lervik at selskapet har en ny tittel på gang, som skal lanseres i høst, og som han tror vil gjøre LucasArts-tilhengere veldig begeistret.

Om det er relatert til Monkey Island vet vi imidlertid ikke.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden