PlayStation 2-spill kommer etter alt å dømme snart til PlayStation 4

Røper aldersmerkingsoppføringer Sonys planer?

charnsitr, Shutterstock

Skal vi tro et knippe nye oppføringer på innholdsmerikngsorganet PEGI, blir et utvalg av PlayStation 2-titler tilgjengelige for PlayStation 4 via PlayStation Store om ikke alt for lenge. Dette melder All Games Beta.

Tre spill er nevnt denne omgangen: Ape Escape 2, Dark Chronicle og Twisted Metal: Black. Alle tre var opprinnelig oppført med 14. september som slippdato, men har tilsynelatende blitt fjernet i løpet av de siste timene.

Nytt for PlayStation 4

Dark Chronicle er et av spillene.

Så langt har verken PlayStation- eller PlayStation 2-spill dukket opp som nedlastbare klassikere på PlayStation 4, selv om forløper PlayStation 3 har opparbeidet seg et godt utvalg av de eldre titlene.

Interessant nok er det kun ett av de nevnte spillene, Twisted Metal: Black, som har vært tilgjengelig for nedlasting på nettbutikken til PlayStation 3 før.

Ape Escape 2.

Selv om Sony tidligere har sagt at de ikke ønsker å gjøre PlayStation 4 bakoberkompatibel med eldre spill, vil ikke det hindre spillgiganten fra å legge ut emulerte utgaver av spillene for nedlasting. Det er et hårfint skille, men det er en forskjell på å åpne opp for total emulering av tidligere konsoller – slik Microsoft gjør med Xbox One – og det å emulere spill for spill og slippe de gjennom PlayStation Store.

Sony har så langt ikke gitt noen uttalelse om denne oppføringen, men vanligvis når slike glipper skjer er det sjelden at det ikke ligger noe bak. Det å ta et dykk i arkivet er også et logisk steg videre for PlayStation 4, som for øyeblikket kun har tilgang til eldre PlayStation 3-spill gjennom strømmetjenesten PlayStation Now. Tjenesten er kun i en betafase her på kontinentet ennå, mens Nord-Amerika har hatt full tilgang siden mai.

Kanskje disse nylanseringene skjer i tandem med en annen nyhet?
Snart får PlayStation 4 en stor oppdatering med nye funksjoner »

Siste fra forsiden