PlayStation 5

PlayStation 5 åpner for utvidet M.2 SSD-lagring

Foreløpig bare for betadeltakere.

Audun Rodem/Gamer.no

Åtte måneder etter lanseringen av PlayStation 5 har Sony omsider begynt å åpne opp konsollens port for utvidet internlagring. Foreløpig er det bare tilgjengelig for medlemmer av PlayStation 5s betaprogram, men Sony har samtidig sluppet detaljer rundt opplegget.

Sony Interactive Entertainment

Via sine nettsider skriver selskapet at man trenger en M.2 SSD – eller Solid State Drive – med PCIe Gen4 og lesehastighet på minst 5500MB per sekund. Sony påpeker imidlertid at det ikke kan garantere at alle drivere støttes, selv om de teknisk sett har riktige spesifikasjoner.

Sony Interactive Entertainment

Her gjelder det å være forsiktig, med andre ord, og kanskje vente på bekreftelse fra produsentene før man går til innkjøp. Seagate har for eksempel kunngjort at sin Firecuda 530-serie er innafor, og trolig kommer flere til å komme på banen i løpet av kort tid.

Sony Interactive Entertainment

Når tilbudet åpnes for alle er ikke bekreftet.

Tester andre nyvinninger

Ellers planlegger Sony flere nyvinninger og overhalinger for PlayStation 5. Blant annet skal det bli lettere å se forskjell på PlayStation 5- og PlayStation 4-versjoner av spill, noe som kan være forvirrende med konsollens nåværende brukergrensesnitt.

Control Center-menyen skal også få flere tilpasningsmuligheter, for blant annet lettere tilgang på meldinger og sporingsfunksjonen for trofeer. Sony tester også en overhaling av Game Base-grensesnittet, som lar deg se hvilke av vennene dine som er på nett.

Registrering for betatilgang er åpen, men deltakelse er begrenset til de som bor i USA, Canada, Japan, Storbritannia, Frankrike eller Tyskland.

PlayStation 5 og Xbox Series X/S setter salgsrekorder.
PlayStation 5 har nådd 10 millioner solgte, til tross for problemer med å møte etterspørselen »

Siste fra forsiden