PlayStation 5 - Access controller

PlayStation 5s Access-kontroller lanseres i desember

Sonys svar på Xbox Adaptive Controller har fått dato.

Under teknologimessa CES i vinter avduket Sony en ny kontroller for PlayStation 5, designet for spillere med nedsatt funksjonsevne som har vansker med å bruke tradisjonelle håndkontrollere. Nå har selskapet satt lanseringsdato for Access Controller – tidligere kjent som Project Leonardo.

Alt som inkluderes i esken.
Sony Interactive Entertainment

Kontrolleren slippes 6. desember, med en veiledende pris på 90 dollar. Her i Norge kan vi trolig regne med å betale en drøy tusenlapp, basert på dagens kurs.

Inkludert i esken er forskjellige knapper og stikketoppere, som man kan bruke for å tilpasse kontrolleren etter hva som passer best. Inne på PlayStation 5 kan man så bestemme hva de ulike knappene gjør, med muligheten til å lagre opptil 30 kontrolleroppsett.

Access-kontolleren er Sonys svar på Microsoft sin Xbox Adaptive Controller, som ble lansert i 2018. PlayStation-teamet forteller at det har jobbet med designet i fem år, i et samarbeid med tilgjengelighetseksperter og organisasjoner som AbleGamers, SpecialEffect og Stack Up.

– Vi landet på et todelt kontrollerdesign som åpner for nesten fri posisjonering av venstre og høyre stikke, kan brukes uten at man er nødt til å holde den, og som er veldig fleksibel i hvordan man plasserer knapper og stikker, forklarte Sony-designer So Morimoto i januar.

LES OGSÅ: Xbox Adaptive Controller er et mesterverk i design og en seier for spillbransjen »

Siste fra forsiden