PlayStation Plus

Stort prishopp for PlayStation Plus

Sony jekker opp prisen fra neste uke.

Sony

Sony varslet onsdag at prisen på PlayStation Plus skal opp. Allerede fra 6. september blir det dyrere å tegne 12-månedersabonnement, på tvers av de tre nivåene Essential, Extra og Premium.

Slik blir prisendringene:

  • Ett år med PlayStation Plus Essential
    Fra 59,99 Euro opp til 71,99 Euro
  • Ett år med PlayStation Plus Extra
    Fra 99,99 Euro til 125,99 Euro
  • Ett år med PlayStation Plus Premium
    Fra 119,99 Euro til 151,99 Euro

Hvordan det blir med norske priser er foreløpig uklart. Akkurat nå betaler nordmenn 580 kroner for 12 måneder med Essential, 970 kroner for Extra og 1170 kroner for Premium. Basert på endringene i resten av verden kan vi forvente prisøkninger på minst 20 prosent.

Vi har kontaktet PlayStations norske PR-byrå og oppdaterer saken når vi får bekreftelse på nye priser her til lands.

For samtlige nivåer vil det fortsatt være mer kostnadseffektivt å kjøpe helårsabonnement enn å betale for én eller tre måneder av gangen, lover Sony. Eksisterende abonnenter vil først merke prisendringene hvis de fornyer PlayStation Plus-medlemskapet på eller etter 6. november, såfremt de ikke gjør endringer i mellomtiden.

– For eksisterende abonnenter på en 12-månedersplan vil prisøkningen ikke tre i kraft før din neste fornyelsesdato som kommer på eller etter 6. november. Gjør du endringer i abonnementet etter 6. september, som oppgraderinger, nedgraderinger eller kjøp av mer tid, vil imidlertid medføre en overgang til de nye prisene.

Via den offisielle PlayStation-bloggen forklarer Sony at økningen lar selskapet fortsette å bringe «høykvalitetsspill og verdifulle fordeler» til abonnementstjenesten. Forklaringen har imidlertid ikke falt i god jord blant spillere, gitt titlene som inkluderes for PlayStation Plus i september.

Månedens spill – som kan lastes ned uten ekstra kostnad for alle abonnenter – ledes an av det nyeste Saints Row, et spill som fikk gjennomgå av både spillere og anmeldere etter lanseringen i fjor.

Les vår anmeldelse av Saints Row »

I tillegg kommer nettrollespillet Black Desert og overlevelseseventyret Generation Zero. Førstnevnte fikk en god mottakelse her på bruket, mens Generation Zero måtte nøye seg med fire av ti poeng fra vår anmelder.

Xbox satte opp prisene på sin abonnentstjeneste i sommer.
Nå er det dyrere å tegne Game Pass Ultimate-medlemskap »

Siste fra forsiden