– Pokémon Sun og Moon får en egen Nintendo Switch-versjon

Rykte hevder at Nintendo 3DS-spillet får en oppusset utgave neste år.

The Pokémon Company

Denne uken slippes de to nyeste innslagene i Pokémon-serien, Pokémon Sun og Pokémon Moon, på Nintendo 3DS. Men skal vi tro Eurogamer kommer det også en versjon til Nintendo Switch en gang neste år.

Pokémon Sun-trailer. (Video: The Pokémon Company)

For øyeblikket går Switch-versjonen under kodenavnet Pokémon Stars og skal være under utvikling hos Pokémon-studioet Game Freak. Når den kommer skal den ha funksjoner som 3DS-versjonen ikke har, uten at vi vet så mye mer om dette.

Tradisjon

Pokémon Stars føyer seg i så fall inn i rekken av oppussede ekstraversjoner av Pokémon-spill. Helt siden Pokémon Yellow kom i år 2000 har dette vært føringen for serien, frem til Pokémon Platinum på Nintendo DS. Dette blir likevel første gang vi får se et Pokémon-spill fra hovedserien på en av Nintendos stuekonsoller – sikkert fordi Switch skal være en blanding av en stuekonsoll og en håndholdt konsoll.

Pokémon Yellow begynte det hele.
The Pokémon Company

Ifølge Eurogamers kilder skal utviklingen av Stars ha skjedd parallelt med utviklingen av Sun og Moon, men Game Freak stoppet opp jobbingen for litt siden for å gjøre ferdig Sun og Moon.

Ellers forventer vi at det er det samme landområdet man utforsker, med de samme byene. Antageligvis får vi se litt bedre grafikk på Switch-varianten. Man vil kunne bytte lommemonstre mellom versjonene, og noen av kildene til nettstedet hevder at det vil være flere monstre å fange i den nye versjonen.

Pokémon Sun og Moon er straks ute

Pokémon Sun og Moon slippes 23. november til Nintendo 3DS. De to nye Pokémon-spillene ble først annonsert i februar, og Nintendo har gradvis vist frem mer og mer av spillet siden da. Denne gangen går turen til det Hawaii-inspirerte øyparadiset Alola.

I tillegg til en god del nye monstre, byr spillet på gjensyn med flere eldre Pokémon, som har endret utseende for å tilpasse seg klimaet på Alola-øyene.

Les også: Kommentar: Våger vi å tro på Nintendo?

Siste fra forsiden