– Pokémon Sun og Moon får en egen Nintendo Switch-versjon
(Bilde: The Pokémon Company)

– Pokémon Sun og Moon får en egen Nintendo Switch-versjon

Rykte hevder at Nintendo 3DS-spillet får en oppusset utgave neste år.

Denne uken slippes de to nyeste innslagene i Pokémon-serien, Pokémon Sun og Pokémon Moon, på Nintendo 3DS. Men skal vi tro Eurogamer kommer det også en versjon til Nintendo Switch en gang neste år. 

Pokémon Sun-trailer. (Video: The Pokémon Company)

For øyeblikket går Switch-versjonen under kodenavnet Pokémon Stars og skal være under utvikling hos Pokémon-studioet Game Freak. Når den kommer skal den ha funksjoner som 3DS-versjonen ikke har, uten at vi vet så mye mer om dette. 

Tradisjon

Pokémon Stars føyer seg i så fall inn i rekken av oppussede ekstraversjoner av Pokémon-spill. Helt siden Pokémon Yellow kom i år 2000 har dette vært føringen for serien, frem til Pokémon Platinum på Nintendo DS. Dette blir likevel første gang vi får se et Pokémon-spill fra hovedserien på en av Nintendos stuekonsoller – sikkert fordi Switch skal være en blanding av en stuekonsoll og en håndholdt konsoll. 

Pokémon Yellow begynte det hele.
Pokémon Yellow begynte det hele. Bilde: The Pokémon Company

Ifølge Eurogamers kilder skal utviklingen av Stars ha skjedd parallelt med utviklingen av Sun og Moon, men Game Freak stoppet opp jobbingen for litt siden for å gjøre ferdig Sun og Moon. 

Ellers forventer vi at det er det samme landområdet man utforsker, med de samme byene. Antageligvis får vi se litt bedre grafikk på Switch-varianten. Man vil kunne bytte lommemonstre mellom versjonene, og noen av kildene til nettstedet hevder at det vil være flere monstre å fange i den nye versjonen. 

Pokémon Sun og Moon er straks ute

Pokémon Sun og Moon slippes 23. november til Nintendo 3DS. De to nye Pokémon-spillene ble først annonsert i februar, og Nintendo har gradvis vist frem mer og mer av spillet siden da. Denne gangen går turen til det Hawaii-inspirerte øyparadiset Alola.

I tillegg til en god del nye monstre, byr spillet på gjensyn med flere eldre Pokémon, som har endret utseende for å tilpasse seg klimaet på Alola-øyene.

Les også: Kommentar: Våger vi å tro på Nintendo?

Pokémon Sun

3DS
Slippdato: 23. november 2016
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Game Freak
Utgiver: The Pokémon Company, Nintendo

Pokémon Moon

3DS
Slippdato: 23. november 2016
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Game Freak
Utgiver: The Pokémon Company, Nintendo

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen