Fortnite på Polaris LAN Pro Series

Polaris annonserer Norges største premierte Fortnite-turnering

Turneringen er en del av Polaris LAN Pro Series på X Meeting Point i Oslo i slutten av september.

Epic Games

Polaris LAN Pro Series ble annonsert i april, og den gangen ble Playerunknown's Battlegrounds og Fortnite annonsert som to av de fire spillene man kan konkurrere i. Arrangementet starter 29. september og varer til 2. oktober. Alt skjer på X Meeting Point i Oslo.

Turneringen spilles to mot to, og påmelding er førstemann til mølla. Premiepotten er på 80 000 norske kroner. Dette er første gang det spilles en ren norsk Fortnite-turnering utenom det offisielle kampsystemet i spillet.

Et naturlig valg

Renato Mahmutagic i Polaris mener Fortnite var et naturlig valg.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Renato Mahmutagic i Polaris sier til Gamer.no at spillvalget var naturlig, og begrunner hvorfor premiepotten er lavere enn den i Playerunknown's Battlegrounds-turneringen.

– Fortnite er jo et naturlig valg med tanke på hvor mange det engasjerer, og utover det tror vi det har potensiale til å bli en stor e-sport-tittel grunnet dybden. Spillet er en meget god blanding av strategi og skyting. Turneringen er målrettet Norge og skal være åpen for alle, og premiepotten er satt til det høyeste vi fikk godkjenning på fra Epic Games.

Videre forteller han at formatet ikke er helt klart, men at de holder øye med hva som skjer i Fortnite fremover.

– Turneringen vil bli spilt to mot to, og formatet vil bli bestemt på et senere tidspunkt. I og med at Fortnite-turneringer er i en tidlig fase, følger vi tett på miljøet og utviklerne og vil gjøre justeringer basert på blant annet de faktorene.

Turneringen har ingen inviterte spillere, og det er førstemann til mølla som gjelder. Mahmutagic tror ikke dette vil påvirke nivået.

– Vi tror det vil styrke turneringen siden terskelen er så lav for å delta og alle stiller på lik linje. Det skal være en turnering som er åpen for alle, og vi håper det heller gir incentiv for spillere på alle nivå å ville bevise seg, fordi alt kan skje i et Battle Royale-spill og resultatet av en kamp er langt mer uforutsigbart i motsetning til for eksempel Counter-Strike: GO.

Arrangementet har fortsatt to unannoserte turneringer som skal spilles. Mahmutagic vil ikke avsløre disse på nåværende tidspunkt.

– Den tredje turneringen blir annonsert om veldig kort tid, og siste turnering vil følge noen dager etter det. Vi håper miljøene og gamere i Norge vil sette pris på arbeidet som blir lagt inn her. Dette er noe vi bare kunne drømme om på norsk jord for noen år siden, så de gjelder å stille opp, avslutter Mahmutagic.

Siste fra forsiden