Polaris Red Bull Campus - Rocket League

Polaris kunngjør stor Rocket League-turnering for studenter og elever

Red Bull Campus League skal reise Norge rundt for å finne landets beste unge spillere.

Psyonix

Polaris dro denne uken sløret av en stor Rocket League-turnering for norske elever og studenter. Red Bull Campus League samler unge talenter fra hele Norge, og gir de beste sjansen til å konkurrere om en premiepott på 50 000 kroner på Polaris LAN Pro Series i Oslo i slutten av september.

Red Bull Campus League.
Polaris

Det hele begynner med fem kvalifiseringsrunder fra forskjellige steder i landet, som avholdes mellom 27. august og 3. september. Polaris-teamet reiser selv med utstyr til hver av byene, og alt foregår på stedet. Vil du være med må du altså reise til en av følgende kvalifiseringssteder:

Turneringen spilles med to spillere på hvert lag, og de to beste lagene fra hver kvalifisering tar seg videre til Polaris LAN. Påmelding er åpent for alle med gyldig studentbevis fra nå og frem til og med 21. august, og man kan registrere seg ved å trykke på de aktuelle lenkene i listen over. Polaris påpeker imidlertid at de som er under 16 trenger skriftlig tillatelse fra en foresatt for å kunne delta.

Ønsket å gjøre noe på skolenivå

Renato Mahmutagić i Polaris håper skoleturneringen vil engasjere.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Polaris-sjef Renato Mahmutagić forteller til Gamer.no at arrangøren har ønsket å gjøre noe på skolenivå i lang tid, og han håper Red Bull Campus League kan bidra til å skape ytterligere engasjement blant skoler og lærere.

– Vi følte det mangler litt kunnskap på lærernivå rundt noe så mange unge er engasjert i. Det er noen skoler i Norge som har gått ut som prakteksempler og fått blant annet e-sportlinjer på både folkehøyskoler og videregående. Vi tror og håper det bare er en start og at flere vil følge etter, sier Mahmutagić.

Red Bull-turneringen har allerede vært gjennomført i Polen og Spania, der Mahmutagić forteller at den har fått en positiv mottakelse. Også her i Norge har konseptet blitt godt mottatt av samtlige som Polaris har vært i dialog med, og interessen har vært såpass høy at arrangøren har måttet utvide.

– Opprinnelig var planen å holde det til universitet og høyskoler, men da det er høy interesse og mange talenter på videregående nivå åpnet vi opp for elever også. Vi ønsker ikke å begrense turneringsaspektet for vordende e-sportutøvere – snarere tvert imot, påpeker Mahmutagić.

Forventer godt oppmøte

At flere av kvalifiseringene holdes på hverdager, da mange i turneringens målgruppe til vanlig ville vært på skole, tror ikke Polaris blir et stort problem. Arrangøren er i aktiv dialog med Rocket League-miljøet i Norge, og ser allerede at folk jobber med å danne lag fra nærmiljøet for å delta.

– Jeg regner med at det blir mange påmeldinger i siste liten. Vi tror det vil bli ganske greit med oppmøte, og det kan bli fullt i et par byer. Vi har åpnet to alternative datoer i hovedstaden i tilfelle det blir fullt på den første, så kan vi fortsette med en ekstra kvalifiseringsdag, sier Mahmutagić.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Polaris lader nå opp til å reise nesten landet rundt, og Mahmutagić gleder seg til å bringe Rocket Leage-sirkuset til det norske folk. Sjefen sjøl oppfordrer så mange som mulig til å stille opp, da han mener sjansen for å kvalifisere seg til Polaris LAN nok er større enn folk flest vil tro. Utover det håper han at alle vil ha det gøy, enten det er som spiller eller tilskuer.

Les også: Polaris annonserer Norges største premierte Fortnite-turnering »

Siste fra forsiden