Dab i King of Nordic

– Positivt at man kan pynte litt på HLTV-ratingen

Kom seg greit forbi Finland, før Danmark ble for sterke for det norske håpet.

Christoffer «nilson» Nilson og Dab røk ut mot Danmark.
Elena Skum

Dab var fredagens utfordrer i King of Nordic, og skulle kjempe om å overta tronen i King of Nordic, som svenskene for øyeblikket holder. Mikslaget fikk en myk start mot Finland, der de stakk av med en 16-8-seier.

I kamp nummer to skulle laget møte Danmark, og der ble det stopp. Christoffer «nilson» Nilson i Dab forteller om kampene.

– Det gikk ganske greit. Vi vant 16-8 mot Finland, og hadde kontroll hele tiden. Neste match mot Danmark hadde vi grei kontroll første omgang, så dabbet det av etter det. De var gode på å stenge av midten når vi skulle ta den, så følte vi tapte på grunn av det. Vi spilte hovedsaklig for moro skyld, og er fornøyd med måten vi presterte. Vi sparket godt ifra oss selv om vi ikke vant hele veien, forteller Nilson etter at laget gikk ut av turneringen.

LES OGSÅ: Apeks motbeviste alle og vant Telialigaen Counter-Strike

Ser ikke forskjell på nivået

DISSE SPILTE FOR DAB

Vis mer

Christoffer «nilson» Nilson
Mathias «Mathio» Nornes
Genesis «envi» Crisostomo
Jesper «Jimbo» Kamsrud
Bjørnar «bfr» Røn

Tidligere i vår besluttet King of Nordic å vise alle kvalifiseringene på sin Twitch-kanal. På spørsmål om dette har hevet nivået i turneringen mener Nilson at det er liten forskjell.

– Ser stort sett ingen forskjell, kanskje kvaliken har blitt litt dårligere. Hovedturneringen virker lik. Positivt at man kan pynte litt på HLTV-ratingen gjennom King of Nordic i alle fall.

Christoffer «nilson» Nilson og Dab ble slått ut tidlig av Danmark.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Turneringen preges ofte av at det er mikslag som deltar. Nilson tror ikke det kommer til å endre seg.

– King of Nordic er enkelt for mikslag å vinne, fordi de fleste ytrer utenfra at de ikke bryr seg om turneringen. Det er ganske kjedelig å spille som et lag, når de fleste man møter spiller sånn. Det kan ofte knekke lagmoral og lage dårlig stemning. Tror nok ikke King of Nordic kommer til å bli en turnering for strukturerte lag, mener Nilson.

Nilson tror premiepengene måtte økt drastisk for å få en stor endring i deltakerne.

Les også
«Taiga» ble historisk fredag

– Naturligvis hadde høyere premiepenger hjulpet, men trur man må opp mye i sum for å få endret den type mentalitet de fleste har, avslutter Nilson.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4700 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 28 000 kroner.

Ukesfinalen kan sees i opptak på Twitch-kanalen til King of Nordic.

Siste fra forsiden