Anmeldelse

Praetorians

Pyro Studios har allerede gitt oss den suksessrike Commandos-serien. Nå er gutta tilbake med et storslagent strategispill. Praetorians tar deg tilbake til Julius Cæsar sin tid og storhetstiden til det romerske keiserriket. Her finnes det ingen basebygging og den eneste ressursen du finner er menneskelige ressurser.

Side 1
Side 2
Side 3

Irriterende kamera
Grafikken i spillet er i 3D og er veldig vakker. Du ser trærne svaie i vinden, og sandstormer på de oppdragene hvor du er i ørkenen. I skogområdene finner du dyr som streifer fritt rundt uten å ha noen forståelse for de blodige slagene som vil stå rett foran øynene deres om noen få strakser. Heldigvis får vi jaget dem bort ved hjelp av ulven til ulv-speideren før slaget begynner. De aller fleste brettene foregår i Europa med skogområder, elver, platåer og så videre. Litt mer variasjon hadde ikke skadet.

Dessverre kan du ikke rotere kameraet rundt slik som du kan i en rekke andre spill, du kan heller ikke se tingene fra forskjellige vinkler som du kan i for eksempel Sim City 4. Dette gjør det vanskelig å se tropper som for eksempel gjemmer seg bak en liten kam eller lignende. Du kan derimot velge mellom 4 forhåndsinnstilte avstander å se kampene fra, men det er så å si bare en av disse du kommer til å bruke. Animasjonene i spillet er stort sett gode. Det er spennende å se tusenvis av romerske soldater marsjere i en rett linje over slagmarken. Likevel ligger Praetorians litt etter spill som for eksempel Age of Mythology på det grafiske feltet.

Konklusjon
Praetorians er et friskt pust inn i en sjanger som har hektet seg litt opp i den evige innsamlingen av ressurser. Er du litt lei av det samme gamle konseptet, eller interessert i romertiden, er Praetorians absolutt et spill du bør prøve. Spillbarheten er dypt til å være et såpass enkelt spill. AI-en i spillet er godt utviklet og måten du må bruke terrenget til din fordel er spennende. De forskjellige troppene er veldig bra balansert i forholdt til hverandre. Kameraet skaper til tider problemer, oglyden er heller ikke spesielt god. Spillet mangler også det lille ekstra som hadde løftet det opp på en fem-er. Med tanke på at Rome: Total War, et spill som det knyttes store forventninger til, også er under utvikling kan det bli litt for mye for noen å investere i Praetorians nå. Ønsker du derimot et litt mindre avansert spill enn Total War-spillene, med flere glimrende oppdrag er Praetorians noe for deg. Praetorians et solid spill som i sine store øyeblikk vil få deg helt til å glemme alle andre spill du venter på.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden