Dota 2 - The International 2014

Premiepotten for årets Dota 2-begivenhet slår alle rekorder

Fansen sørget for at fjorårets pott ble forbigått på rekordtid.

The Compendium er attraktivt for fansen.
Dota 2.com

I år som i fjor har Valve åpnet for at Dota 2-fansen kan spytte inn penger i premiepotten til sensommerturneringen The International ved å kjøpe et fordelsprogram kalt The Compendium. Det finurlige forsøket har fått et ekstra løft i år, der en høyere sum resulterer i ekstra goder – både for de som punger ut og for Dota 2-miljøet i sin helhet.

Her er tilleggene og premiestigen.

Tillegget virker tydeligvis som smurt. I skrivende stund har Dota 2-fansen kastet 1,960 millioner dollar i potten, noe som sammen med Valves 1,6 millioner gjør at minst 3,56 millioner dollar blir delt ut når finalene spilles i juli. Dermed slår Dota 2 nok en gang rekorden for høyeste premiepott i en konkurransespillsturnering.

I fjor endte premiepotten på 2,8 millioner dollar. Det tok mindre enn en dag å nå samme sum i år, og fremdeles er det flere måneder igjen til Valve stopper salget av innholdet.

På listen over ting som legges til etter hvert som potten øker finner vi skatter, endrede grensesnitt, et unikt fraktedyr og en splitter ny spillmodus der alle tillegnes tilfeldige helter.

Godsaker for fansen

The Compendium koster 9,99 dollar, hvorav en fjerdedel av pengne glir rett inn i premiebingen. For pengene får spillerne en rekke goder og tjenester i forbindelse med turneringen. For eksempel vil man få belønninger for å se kamper, snekre sammen sitt eget Fantasy League-lag, og spå hvem som kommer seirende ut av oppgjørene. Dette, sammen med de mange tilleggene som låses opp ettersom summen blir større, er attraktivt nok til å presse gjennom den nye rekorden.

Video av finaleoppgjøret i fjor.

Det er ikke bare premiepotten som øker i år. Valve har skiftet turneringslokale for å få plass til enda flere tilskuere. I år arrangeres The International i Key Arena i Seattle, der det er plass til om lag 10 000 tilskuere. Da billettene ble lagt ut forsvant alle på 12 minutter.

I år begynner turneringen en del tidligere enn vanlig. Playoff-runden begynner allerede 8. juli, mens selve turneringen går over fire dager fra 18. juli. Den tidlige starten har stukket kjepper i hjulene for noen andre Dota 2-turneringer – MLG måtte for eksempel avlyse sitt arrangement i spillet under MLG Anaheim på grunn av tidspunktet.

Har du fått med deg hvem som skal kjempe i turneringen?
Dette er lagene som deltar på The International i år »

Siste fra forsiden