Prey

Her er en fersk demo av skytespillet Prey – hvor tyngdekraft, portaler og utenomjordiske egenskaper er en sentral del av opplevelsen.

Prey, fra 3D Realms og Human Head Studios, er et førstepersons skytespill der du spiller en amerikansk indianer som blir bortført av en bande uvennlige romvesener. Ved hjelp av spirituell kontakt med forfedrene dine får du overnaturlige egenskaper, som du må benytte deg av for å overleve den farlige situasjonen du er i. Eksempler på dette er "Spirit Walking", "Wall Walking" og "Deathwalk", som er manøvre du kan utøve i romskipet. Du er i flere tilfeller nødt til å tyde språket til romvesenene, for å skaffe deg forsprang i kampen.

Handlingen foregår om bord på romvesenenes skip, som er fylt til randen av ekle monstre og andre krek, som de har samlet sammen på sin ferd gjennom verdensrommet. Underveis møter du mange utfordringer, som ofte er relatert til triksing med tyngdekraften og såkalte portaler, som raskt tar deg (og fienden) til et sted til et annet. Omgivelsene er også levende og organiske, og utgjør dermed en ekstra trussel for spilleren. Prey kjører forøvrig på Doom 3-motoren, og tilbyr spektakulær grafikk.

I dag slapp 2K Games den første spillbare PC-demoen av Prey, som gir spilleren tilgang på de fem første brettene av enspillerhistorien, og to "deatchmatch"-brett for flerspiller.

En Xbox 360-demo skulle opprinnelig legges ut på Xbox Marketplace samtidig som PC-demoen ble offentliggjort. 3D Realms forteller at denne er utsatt, men forhåpentligvis ikke mer enn et par dager. Prey legges ut for salg til Xbox 360 og PC den 14. juli her til lands.

Siste fra forsiden