Prison Architect-skaperen byr på et ubehagelig eventyr i mørket

Scanner Sombre lanseres allerede denne uken.

Introversion Software – skaperen av blant annet Prison Architect – vil lansere sitt nyeste spill allerede denne uken, meldte utvikleren mandag på sine nettsider. Spillet, som heter Scanner Sombre, slippes 26. april og blir tilgjengelig digitalt via blant annet Steam, Humble Store og GOG.com.

Et eventyr i mørket

Man er kanskje ikke alene i mørket.
Introversion Software

Med Scanner Sombre prøver Introversion seg på noe helt nytt, og tar et langt steg vekk fra tidligere prosjekter som Prison Architect, Uplink og Darwinia. Studioets sjette spill er nemlig et utforskningseventyr, inspirert av Gone Home og Dear Esther.

Spillere våkner dypt inne i et mystisk hulenettverk, og får i oppgave å komme seg ut. Problemet er at hulen er bekmørk, men ved hjelp av en LIDAR-skanner kan man danne seg et bilde av omgivelsene sine.

Traileren for spillet – som du finner øverst i artikkelen – viser hvordan skanneren skyter små prikker med lys, som maler et bilde av alt man treffer. Skanneren fanger imidlertid ikke opp bevegelser, og nettopp det vil utvikleren utnytte for å gi spillet en noe uhyggelig tone:

– Det er et kortere, klaustrofobisk spill, som pakker en sterk følelse av ubehag inn i én enkelt spilløkt. Det vil nok gjøre deg litt ukomfortabel, forteller studiosjef Mark Morris.

Scanner Sombre blir tilgjengelig for Windows og Mac.

I 2010 var Introversion på randen av konkurs.
Prison Architect ble redningen for studioet »

Siste fra forsiden