Pro Evolution Soccer 4: De første detaljene

Kjennere kaller Pro Evolution Soccer-serien for den beste fotballspillserien på markedet i dag, og her er de første detaljene om Pro Evolution Soccer 4.

I en pressemelding forteller Konami at Pro Evolution Soccer 4 vil bli lansert i løpet av årets fjerde kvartal, til PlayStation 2, PC og, for første gang i seriens historie, Xbox. Spillet er under utvikling hos Konami Computer Entertainment Tokyo, og selskapet forteller at det vil markere et kvantesprang forover for denne serien, som er kjent for intuitive kontroller og realistiske spillerbevegelser.

Konami har inkludert en rekke nye bevegelser og teknikker, og du får nå langt større valgfrihet i forhold til hvordan du vil ta straffespark og frispark. Utviklerne skryter blant annet av en innovativ indirekte frispark-bevegelse. Dessuten kommer spillet med et nytt driblesystem som gir mer kontroll og presisjon.

I tillegg har Konami lagt til mer realisme hos spillerne, og det er lagt til større individuelle forskjeller i forhold til hvordan spillerne beveger seg, både med og uten ballen. Spillerstatistikkene er mer omfattende enn tidligere og bestemmer alt fra hvordan en spiller tar i mot en høy ball til hvordan han passer ballen til en lagkamerat.

Konami skryter også av oppdatert grafikk og at spillerne nå er langt mer gjenkjennelige enn tidligere, takket være det utviklerne beskriver som nesten fotorealistisk grafikk. En artig og ny grafikkdetalj er forresten at spillernes drakter vil bli skitnet til i løpet av kampen.

For første gang i seriens historie vil Pro Evolution Soccer 4 inneholde en dommer som er synlig på banen. Denne dommeren følger med spillerne for å holde dem under oppsyn, og hvis det blir bråk kommer han for å roe ned de hissige primadonnaene på banen. Dommeren vil også være flinkere til å gi et lag fordel av ballen hvis det er snakk om mindre regelbrudd, slik at spillets flyt ikke blir ødelagt av flisespikkeri.

Pro Evolution Soccer 4 vil også komme med flere lag (både klubber og landslag), ekstra formasjonsskjermer og en forbedret "Master League", hvor spillere f.eks. nå kan bli satt ut av spill i en lengre periode på grunn av skade, noe som gir spillet et strategisk preg.

De aller første skjermbildene finner du her.

Siste fra forsiden