Problemer for Jagged Alliance

Strategy First har kansellert utviklingen av nye Jagged Alliance-spill.

Kanadiske Strategy First kjøpte for en tid tilbake Jagged Alliance-franchisen fra Sir-Tech, som ser ut til å ha gått fullstendig under jorden etter utgivelsen av Wizardry 8. Strategy First har lenge snakket om Jagged Alliance som en av sine kjernefranchiser, og som en viktig del av selskapets videre satsning.

Nå har de imidlertid kansellert alle avtalene med Game Factory Interactive, det russiske selskapet bak de kommende Jagged Alliance-spillene. I følge en kortfattet pressemelding betyr det at Game Factory Interactive ikke vil få lov til å gi ut, distribuere, lisensiere eller utvikle Jagged Alliance-spill eller derivative produkter for noen plattformer.

Det er ikke klart hvorfor Strategy First har avsluttet avtalen med GFi, men det betyr etter alt å dømme at både Jagged Alliance 3 og Jagged Alliance 3D (en nyversjon av det første Jagged Alliance-spillet) er kansellert. Strategy First forteller imidlertid at de vil skaffe seg tilgang til nye utviklingsressurser slik at kommende Jagged Alliance-spill vil overgå forgjengerne sine i kvalitet.

Game Factory Interactive har ikke uttalt seg om denne saken, og det er ikke klart om Strategy First får den uferdige koden fra de to Jagged Alliance-spillene, eller om Game Factory Interactive vil kunne gjøre bruk av den selv (selv om det virker noe usannsynlig). Kanselleringen ser imidlertid ut til å ha kommet overraskende på selskapet, som for få dager siden promoterte et intervju om Jagged Alliance 3Dnettstedet sitt.

Siste fra forsiden