Produsent av spilltilbehør for mobil saksøker Nintendo igjen

Mener Switch-designet ligner for mye på deres egne produkter.

Gamevice

Gamevice, et selskap som produserer spilltibehør for mobiltelefoner og nettbrett, har igjen gått til sak mot Nintendo for det de mener er patentkrenkelse. Selskapet hevder at Nintendo Switch ligner for mye på deres eget Gamevice-produkt, som du kan se i bildet over.

Gamevice selger avtakbare kontrollere til mobiltelefoner og nettbrett.
Gamevice

Ifølge sakspapirene er det de avtakbare kontrollerne som er hovedpunktet i søksmålet. Gamevice har nemlig patent på et slikt design, noe selskapet mener Nintendo var fullt klar over da den japanske konsollmakeren avduket Switch-maskinen i october 2016.

Nintendo Switch har to avtakbare kontrollere, kalt Joy-Con.
Nintendo

Advokaten for Gamevice ber derfor om at produksjon og salg av Nintendo Switch opphører. I tillegg kreves det at Nintendo betaler både saksomkostninger og erstatning for den finansielle skaden som visstnok er påført Gamevice.

Ikke første gang

Som nevnt er dette ikke den første konflikten mellom de to partene. Gamevice gikk også til sak i august i fjor, og hevdet da at Switch-konsollen krenket patentet på et annet av deres produkter – Wikipad. Søksmålet ble trukket av uante grunner, men nå kan det se ut som selskapet tror det har en bedre sak.

Ved siden av det nye søksmålet har Gamevice også klagd inn Nintendo for USAs internasjonale handelskommisjon, basert på den samme patentkrenkelsen. Selskapet ber kommisjonen legge ned forbud mot importering av Switch-konsoller til USA.

Switch har vært en gullgruve for Nintendo.
Selskapet femdoblet overskuddet sitt takket være hybridkonsollen »

Siste fra forsiden