Nintendo saksøkes for å ha «stjålet» kontrollsystemet til Switch

Krever at Nintendo stanser salget av sin nye konsoll.

Audun Rodem, Gamer.no

Nettstedet Engadget melder nå at Nintendo har blitt saksøkt for sitt kontrollsystem på sin nyeste Switch-konsoll. Søksmålet kommer fra en aktør som det er godt mulig du aldri før har hørt om, nemlig et selskap ved navn Gamevice.

Gamevice har patent på en type avtakbare kontrollsystemer til nettbrett, og mener Switch-kontrollene representerer et brudd på denne patenten.

Saksøkeren bruker patenten de mener Switch har brutt på blant annet dette produktet, Wikipad.
Gamevice

Krever stans i Switch-salget

Produktene som benytter den patenterte løsningen er Wikipad, et Android-nettbrett beregnet på spill som kommer med en avtakbar kontrolldel og berøringsskjerm, og som det er meningen man skal bruke som et vanlig nettbrett når man kobler fra kontrolldelen.

I tillegg lager selskapet ulike kontroller som kan festes på sidene av mobiler og nettbrett. Selskapet mener altså at Nintendo har beveget seg for langt i retning av disse konseptene med sin Switch-konsoll, og vil stille spillgiganten til ansvar.

I søksmålet skal Gamevice visstnok både kreve økonomisk erstatning, uten at det er klart hvor stor denne er, samt at Nintendo stanser Switch-salget. Om selskapet vinner søksmålet vil det altså mildt sagt få store konsekvenser for Nintendo, men det spørs hvor realistisk dette er.

Verken Nintendo eller Gamevice skal ha kommentert saken i skrivende stund.

Nintendo har nå lansert enda en utgave av sin håndholdte:
Her er vår test av New Nintendo 2DS XL »

Siste fra forsiden