Nintendo femdoblet overskuddet sitt takket være Switch

De seneste tallene er gode nyheter for selskapet.

Audun Rodem, Gamer.no

Det er en kjent sak at Nintendo har skutt gullfuglen med deres seneste konsoll Switch, etter salgsfloppen Wii U. Nå har selskapet presentert resultatene for finansåret 2018, og ikke overraskende ser det meget lyst for den japanske traveren.

Finansåret 2018, som gikk fra 1.april 2017 til 31. mars i år, endte med total omsetning på rett over én billion yen, cirka 73 milliarder kroner. Dette er en økning på solide 115 prosent sammenlignet med året før.

Overskuddet har imidlertid økt vesentlig mer. Nintendo noterte seg et driftsoverskudd på cirka 13 milliarder kroner i finansåret som gikk, og dette er en økning på saftige 505 prosent sammenlignet med året før.

Heftige Switch-tall

Populære spill som Super Mario Odyssey har hjulpet godt på salgstallene til Switch.
Nintendo

Det er selvsagt Switch som får størsteparten av æren for de gode tallene. Nintendo kan opplyse om at konsollen solgte i 15 millioner eksemplarer i finansåret, og til sammen har maskinen nå solgt i 17,8 millioner eksemplarer siden lanseringen. Totalt 69 millioner spill er blitt solgt til konsollen så langt, og av disse står Super Mario Odyssey alene for 10,4 millioner.

Til sammenligning solgte forgjengeren Wii U i bare 13,5 millioner eksemplarer i løpet av hele sine levetid.

Kort tid etter lanseringen av Switch kom det frem at konsollen solgte raskere enn noen annen Nintendo-maskin, og bare fra lanseringen den 3. mars og utgangen av finansåret 31. mars i fjor hadde den solgt i 2,74 millioner. Som et resultat av den store etterspørsel måtte produsenten jekke opp produksjonen av konsollen opptil flere ganger.

Når det gjelder den håndholdte 3DS-maskinen, som hadde en relativt treg start i begynnelsen, har denne også akkumulert solide tall gjennom årene. 3DS, medregnet 2DS-variantene, har til sammen solgt i 72,5 millioner eksemplarer siden lansering.

Wolfenstein II kommer til Nintendo Switch i juni: Men det er et aber »

(Via Digital Trends)

Siste fra forsiden