Wolfenstein II kommer til Nintendo Switch i juni, men det er ett aber

Det er slettes ikke sikkert skytespillet får plass på hybridkonsollen.

I fjor høst sparket Bethesda i gang sin storsatsing på Nintendo Switch, og kunngjorde blant annet at Wolfenstein II: The New Colossus ville ta turen til hybridkonsollen. I en trailer lansert denne uken – som du kan se over – bekreftet utvikleren at skytespillet omsider kommer til Switch den 29. juni.

Samtidig har Switch-eiere som har ventet i spenning fått en litt kjedelig nyhet, da Wolfenstein II trolig ikke får plass på konsollen deres.

Kan kreve ekstra lagringsplass

Spillesken til Wolfenstein II.
Nintendo

Med sin interne lagringskapasitet på 32 GB, rommer Switch ganske lite sammenlignet med PlayStation 4 og Xbox One. Brukere kan riktignok benytte seg av microSD-kort for å øke kapasiteten, men fordi fysiske spill til konsollen tradisjonelt sett krever svært lite plass har det så langt ikke vært nødvendig å oppgradere.

Etter hvert som flere utgivere har flokket seg til Switch har dette riktignok begynt å endre seg, Fjorårets relansering av L.A. Noire krevde for eksempel en ganske stor nedlasting, og nå kan det se ut som Wolfenstein II ikke engang får plass på maskinen.

Da Bethesda nylig viste frem spillesken for skytespillets fysiske utgave, kunne man skimte følgende advarsel øverst på esken:

– Krever nedlasting via Internett. Et MicroSD-kort kan være nødvendig.

Esken nevner ikke noe om hvor mye plass som kreves, men ifølge nettstedet VentureBeat vil nedlastingen etter all sannsynlighet bli for stor for konsollens interne lagring. Dermed kan spillere bli nødt til å gå til innkjøp av microSD-kort for å kunne ta med seg Wolfenstein II på farten – i hvert fall om de ønsker å ha andre spill installert samtidig.

Vi har bedt Bethesda om en offisiell uttalelse om saken, og vil oppdatere artikkelen så snart vi hører noe.

Vår anmelder storkoste seg med Wolfenstein II.
– Et skytespill selv de som ikke liker skytespill bør unne seg, skrev han »

Siste fra forsiden