Doom og Wolfenstein II kommer til Nintendo Switch

Bethesda bringer sine ikoniske skytespillserier til hybridkonsollen.

Montasje: Bethesda/Gamer.no

Spillbiblioteket til Nintendo Switch vokser seg stadig større, og nå slenger Bethesda på et par av sine nyere titler. Under torsdagens Direct-presentasjon kunngjorde Nintendo at både Doom og Wolfenstein II: The New Colossus er på vei til konsollen.

Doom skal lanseres i vinter, mens Wolfenstein II kommer en gang til neste år.

Slakt demoner

Doom.
Bethesda

Doom – opprinnelig lansert på PC, PlayStation 4 og Xbox One i fjor – tar spillere bokstavelig talt med til helvete, i en skyteopplevelse av den frenetiske sorten. Målet er å slakte det som finnes av demoner – et konsept vår anmelder hadde det mye moro med:

– Sett over ett er nye Doom et fantastisk stykke skytespill. [...] det aller meste er som snytt ut av originalspillene, og stort sett føler jeg derfor at denne utgaven av Doom gjør en solid jobb med å ivareta det som har definert tidligere spill i serien, skrev Espen Jansen.

Switch-utgaven av Doom inkluderer både enspillerkampanjen og flerspillerdelen, men hvorvidt spillet må tilpasses på noen måte for hybridkonsollen har hverken Bethesda eller Nintendo uttalt seg om.

Kverk nazister

Wolfenstein II: The New Colossus.
Bethesda

Wolfenstein II: The New Colossus kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 27. oktober i år. Spillet er satt til USA på 60-tallet, i en alternativ virkelighet der nazistene har makten. I rollen som hardhausen BJ «Terror-Billy» Blazkowicz må spillere sette alle kluter til for å lage så mye kvalm for Nazi-riket som overhodet mulig:

– Skytefølelsen er på plass, nazistene er gode skyteskiver samtidig som de også skyter godt tilbake, og selve spillingen var alt i alt det man forventer av et moderne Wolfenstein-spill, skrev vår egen Andreas Bjørnbekk da han prøvde spillet på årets E3-messe.

Som med Doom har Nintendo foreløpig ikke sagt noe om potensielle forskjeller mellom Switch-versjonen av Wolfenstein II og de øvrige versjonene. Nøyaktig hvilken opplevelse spillere kan vente seg er dermed vanskelig å si for øyeblikket.

Rockstar bringer også spill til Switch.
L.A. Noire kommer til konsollen i november »

Siste fra forsiden