Doom og Wolfenstein II kommer til Nintendo Switch
(Bilde: Montasje: Bethesda/Gamer.no)

Doom og Wolfenstein II kommer til Nintendo Switch

Bethesda bringer sine ikoniske skytespillserier til hybridkonsollen.

Spillbiblioteket til Nintendo Switch vokser seg stadig større, og nå slenger Bethesda på et par av sine nyere titler. Under torsdagens Direct-presentasjon kunngjorde Nintendo at både Doom og Wolfenstein II: The New Colossus er på vei til konsollen.

Doom skal lanseres i vinter, mens Wolfenstein II kommer en gang til neste år.

Slakt demoner

Doom.
Doom. Bilde: Bethesda

Doom – opprinnelig lansert på PC, PlayStation 4 og Xbox One i fjor – tar spillere bokstavelig talt med til helvete, i en skyteopplevelse av den frenetiske sorten. Målet er å slakte det som finnes av demoner – et konsept vår anmelder hadde det mye moro med:

– Sett over ett er nye Doom et fantastisk stykke skytespill. [...] det aller meste er som snytt ut av originalspillene, og stort sett føler jeg derfor at denne utgaven av Doom gjør en solid jobb med å ivareta det som har definert tidligere spill i serien, skrev Espen Jansen.

Switch-utgaven av Doom inkluderer både enspillerkampanjen og flerspillerdelen, men hvorvidt spillet må tilpasses på noen måte for hybridkonsollen har hverken Bethesda eller Nintendo uttalt seg om.

Kverk nazister

Wolfenstein II: The New Colossus.
Wolfenstein II: The New Colossus. Bilde: Bethesda

Wolfenstein II: The New Colossus kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 27. oktober i år. Spillet er satt til USA på 60-tallet, i en alternativ virkelighet der nazistene har makten. I rollen som hardhausen BJ «Terror-Billy» Blazkowicz må spillere sette alle kluter til for å lage så mye kvalm for Nazi-riket som overhodet mulig:

– Skytefølelsen er på plass, nazistene er gode skyteskiver samtidig som de også skyter godt tilbake, og selve spillingen var alt i alt det man forventer av et moderne Wolfenstein-spill, skrev vår egen Andreas Bjørnbekk da han prøvde spillet på årets E3-messe.

Som med Doom har Nintendo foreløpig ikke sagt noe om potensielle forskjeller mellom Switch-versjonen av Wolfenstein II og de øvrige versjonene. Nøyaktig hvilken opplevelse spillere kan vente seg er dermed vanskelig å si for øyeblikket. 

Rockstar bringer også spill til Switch.
L.A. Noire kommer til konsollen i november »

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen