Doom Eternal - Mick Gordon

Doom Eternal-komponisten hevder han ble feilaktig utpekt som syndebukk for spillets skuffende lydspor

Går knallhardt ut mot id Software-topp.

Bethesda

Doom Eternal-komponist Mick Gordon har gått til angrep på id Software etter det han mener er dårlig behandling fra studioet. Konflikten mellom partene dukket først opp etter lanseringen av Doom Eternal i 2020, men nå har den blusset opp igjen.

Mener id-sjefen lyver

Doom Eternal måtte tåle en del kritikk for det mange mente var et skuffende «official soundtrack» – altså lydsporet som ble sluppet som egen CD og som var del av spillets Collector's Edition.

Analyser viste at det var gjort merkelige valg i produksjonen av deler av musikken, som skilte seg fra musikken i selve spillet. Etter litt om og men ble Gordon utpekt som årsaken bak skuffelsen.

I et åpent brev til fans forklarte id Software-topp Marty Stratton at Gordon hadde forårsaket forsinkelser og generelt sett ikke levert bra nok arbeid. Ifølge Stratton førte dette til at spillets lyddesigner ble nødt til å steppe fullføre lydsporet selv.

Nesten tre år senere har Gordon nå kommet med sin egen versjon av hva som skjedde. I et langt og omfattende innlegg på Medium – der Gordon blant annet forklarer hvordan prosessen med å lage lydspor fungerer – tar komponisten avstand fra alle beskyldningene.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Han hevder også at situasjonen skapte store problemer for videre arbeidsmuligheter. Gordon påstår at Stratton kom med et tilbud på et sekssifret dollarbeløp dersom han lovet å holde munn om situasjonen.

Reddit og i sosiale medier har fans strømmet til for å gi sin støtte til Gordon. Mange krever at komponisten får erstatning for måten han angivelig skal ha blitt behandlet, med forslag om at han for eksempel må tilsendes prisene han vant for lydsporet til Doom i 2016 – priser som Marty Stratton valgte å ta imot.

Gordon påpeker at han ikke ønsker å starte noen hatkampanje, og at netthets aldri fører til positive endringer.

Vi har kontaktet Bethesda og id Software i håp om å få en kommentar om saken. Vi oppdaterer artikkelen dersom vi hører noe.

Siste fra forsiden