Doom – Tekst-TV

Her spiller han Doom i tekst-TV

Nå kan man endelig plaffe ned satans avkom med fjernkontrollen.

Det har for lengst gått sport i å få det klassiske skytespillet Doom til å kjøre på de underligste ting. Tidligere har alt fra LEGO-klosser til graviditetstester fungert som boltreplass for spillet fra 1993, og sist ut er ingen ringere enn gode, gamle tekst-TV (eller «teletext» som det heter i Storbritannia).

Personen bak den unike idéen går under tilnavnet Lukneu, og forklarer hvordan det hele fungerer slik: «Det er ikke mulig å faktisk kjøre Doom i tekst-TV. Men det å kjøre det originale spillet på en enhet som også genererer en tekst-TV-side som innehar bildet fra spillet fungerer akkurat like bra.»

Skjermbilde fra YouTube/Lukneu

Vedkommende går videre til å forklare hvordan hver «frame» i spillet oversettes til tekst-TV-format som så kan vises på en egnet TV-skjerm.

Det avsløres også blant annet at menyene i spillet for øvrig er bygget helt fra bunn av for å fungere i dette «nye» formatet. Se det hele i aksjon i videovinduet over.

Lukneu går langt mer detaljert til verks i et innlegg på GitHub, hvor det blant annet blir forklart hvor mange tegn tekst-TV kan vise til enhver tid, hvordan man kjører spillet på en faktisk TV og hvordan man kan binde input i spillet til spesifikke taster på fjernkontrollen. Hva blir det neste, mon tro?

LES OGSÅ: Man kan også spille Doom på do »

Siste fra forsiden