Doom - Doom II

Bethesda har børstet støv av Doom og Doom II

Oppdaterte utgaver av spillene introduserer widescreen-støtte og mer.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Bethesda rullet nylig ut oppdateringer for både Doom og Doom II. Som utvikleren forklarer skal disse gi de de klassiske skytespillene et moderne ansiktsløft, med flere såkalte «quality of life»-endringer.

Doom har fått en stor oppdatering, 27 år etter spillets opprinnelige lansering.
Bethesda

Øverst på lista er støtte for 16:9-format, eller widescreen. Som Bethesda forteller ble dette gjort ved å utvide synsfeltet i spillene, fremfor den enklere løsningen hvor man kutter bort deler av bildet øverst og nederst på skjermen. Teamet har også ordnet slik at bildet fyller hele skjermen – under spilling, på lasteskjermer og i menyen – uten noen sorte linjer.

Videre melder utvikleren om offisiell støtte for både modifikasjonsverktøyet DeHackEd, flerspillerreglene fra Deathmatch 3.0, begge BTSX-episodene og vanskeligshetsgraden Ultra-Violence+.

Et valgfritt sikte er introdusert, samt nye berøringskontroller for iOS og gyroskopstyring – hvor du snur på kontrolleren for å sikte – på PC, Nintendo Switch og PlayStation 4. I tillegg har utvikleren justert på flere andre elementer i spillene og ryddet opp i en rekke feil. Du kan lese mer om endringene på Bethesdas nettsider.

Oppdateringene er tilgjengelige nå for samtlige plattformer, og eier du enten Doom eller Doom II: Hell on Earth på Steam vil disse oppgraderes automatisk til spillenes nye versjoner. De som foretrekker den tradisjonelle opplevelsen kan fortsatt velge DOS-utgaven når de starter spillet i Steam.

Doom Eternal får snart en ny utvidelse.
Se den nyeste traileren fra The Ancient Gods - Part One »

Siste fra forsiden