Bethesda har børstet støv av Doom og Doom II
(Bilde: Andreas Klebo-Espe/Gamer.no)

Doom - Doom II

Bethesda har børstet støv av Doom og Doom II

Oppdaterte utgaver av spillene introduserer widescreen-støtte og mer.

Bethesda rullet nylig ut oppdateringer for både Doom og Doom II. Som utvikleren forklarer skal disse gi de de klassiske skytespillene et moderne ansiktsløft, med flere såkalte «quality of life»-endringer.

Doom har fått en stor oppdatering, 27 år etter spillets opprinnelige lansering. Bilde: Bethesda

Øverst på lista er støtte for 16:9-format, eller widescreen. Som Bethesda forteller ble dette gjort ved å utvide synsfeltet i spillene, fremfor den enklere løsningen hvor man kutter bort deler av bildet øverst og nederst på skjermen. Teamet har også ordnet slik at bildet fyller hele skjermen – under spilling, på lasteskjermer og i menyen – uten noen sorte linjer. 

Videre melder utvikleren om offisiell støtte for både modifikasjonsverktøyet DeHackEd, flerspillerreglene fra Deathmatch 3.0, begge BTSX-episodene og vanskeligshetsgraden Ultra-Violence+.

Et valgfritt sikte er introdusert, samt nye berøringskontroller for iOS og gyroskopstyring – hvor du snur på kontrolleren for å sikte – på PC, Nintendo Switch og PlayStation 4. I tillegg har utvikleren justert på flere andre elementer i spillene og ryddet opp i en rekke feil. Du kan lese mer om endringene på Bethesdas nettsider.

Oppdateringene er tilgjengelige nå for samtlige plattformer, og eier du enten Doom eller Doom II: Hell on Earth på Steam vil disse oppgraderes automatisk til spillenes nye versjoner. De som foretrekker den tradisjonelle opplevelsen kan fortsatt velge DOS-utgaven når de starter spillet i Steam. 

Doom Eternal får snart en ny utvidelse.
Se den nyeste traileren fra The Ancient Gods - Part One »

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen