Riddle i sluttspillet av Nordic Championship

Profesjonell trener hjelper Riddle i prestisjetung turnering

Riddle har kjempet seg til sluttspillsplass i Nordic Championship mot noen av Nordens beste lag.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no/Bruno Alvares/Riot Games

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET:

Vis mer

Semifinale #1 - Kl. 19:00
Riddle vs. Atlantis


Semifinale #2 - Kl. 20:30
NiP vs. Valhalla

Begge semifinalene spilles fredag, 27. juli.

For drøye tre uker siden kunne Gamer.no informere om at nDurance og Riddle hadde siktet seg inn på å hevde seg blant de beste nordiske League of Legends-lagene i Nordic Championship. Nå er de innledende rundene omme, og Riddle står igjen som eneste norske deltaker i turneringens sluttspill.

Sluttspillet kan du følge direkte på turneringens offisielle Twitch-side fredag 27. juli, klokken 19:00, når første semifinale spilles. Semifinale nummer to går av stabelen halvannen time etterpå, klokken 20:30, mens finalen spilles søndag 12. august, klokken 14:00.

Drahjelp fra Israel

DETTE ER RIDDLE:

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Maximilian «StormFuryy» Schaller (Support)

Ram «Brokenshard» Djemal (Midligertidig trener)

Etter en noe treg start, klarte Riddle å snu skipet utover de innledende rundene, mye på grunn av hjelp på trenersiden, skal vi tro klubbleder Mohammed Barzinje. Riddle har nemlig hentet inn israelske Ram «Brokenshard» Djemal, med erfaring som både spiller og trener i store klubber som Copenhagen Wolves, H2k og Team Dignitas.

Ram «Brokenshard» Djemal under MSI 2017.
Bruno Alvares/Riot Games

– Jeg tror matchen mot Atlantis kan bli jevn, nå som vi bruker «Brokenshard» som trener. Han er en fantastisk person som har ekstremt mye erfaring. Etter at han kom inn i teamet har vi ikke tapt en eneste kamp, og gikk fra en nest sisteplass til en plass i semifinalen, forteller han til Gamer.no.

I semifinalen møter Riddle det danske laget Atlantis, som forøvrig vant vårutgaven av Nordic Championship. De gjenværende semifinalistene er begge svenske - velkjente Ninjas in Pyjamas og Valhalla, som vant sommerutgaven av Dreamhack. Det kan dermed virke som om våre norske representater har litt av en oppgave foran seg for å kunne hevde seg mot resten av de nordiske lagene. Barzinje forklarer at en av grunnene til at Norge virker å henge bak både Sverige og Danmark i internasjonal e-sport kan være manglende støtteapparat rundt talentfulle spillere.

– Jeg tror det er kjempeviktig å ha et godt støtteapprat rundt spillerne. Det er viktig med selve oppfølgingen, i tillegg til å hjelpe spillerne til å enten nå et høyere nivå i sine respektive spill, eller til å bli komfortable med sine lagkamerater. Det er ting som på nasjonal basis kommer til å ta tid . Danmark og Sverige er kjent for å ha noen av de største talentene i Europa, men det er ikke bare det å være god i spillet som vinner kamper - man må ha en god trener som kan planlegge treninger og kamper, i tillegg til å stå frem som en god rollemodell.

– Det hadde vært en ære å skrive historie

Med en plass i turneringens sluttspill har Riddle allerede sikret seg 25 000 svenske kroner. Med en plass i finalen dobles minimumsbeløpet, og laget får muligheten til å reise hjem med hele 100 000 svenske kroner på konto. I tillegg til en svimlende premiepott, får begge finalistene en plass i Europas nest største turnering i League of Legends, nemlig EU Masters. Førsteplassen får direktebillett til hovedturneringen, mens andreplassen må gjennom turneringens innledende runder. Barzinje forteller til Gamer.no at det er denne billetten som er målet for Riddle.

– Pengepremien betyr ikke så mye for oss akkurat her, da målet vårt er å bli med i EU Masters. Kommer vi oss til finalen, er vi sikret en plass i den største turneringen forutenom LCS, hvor de to beste lagene fra hver region i Europa spiller mot hverandre. Det hadde vært en ære å skrive historie, i og med at for første gang i norsk League of Legends-historie så kan det faktisk være med et lag fra Norge i en såppass stor turnering. Det er ekstremt viktig for oss å sette Norge på kartet, avslutter han.

Siste fra forsiden