Anmeldelse

Project Gotham Racing 2

Et uhøytidelig søk på stikkordene "car game" og "racing game" gir 7 000 000 treff på google. Det finnes altså en del bilspill, for å si det sånn. Du har rallyspill, F1-spill, taxispill, lastebilspill, biltyvspill, busspill, miniatyrbilspill, gokartspill, politibilspill, mercedesbilspill. Lista på titler er like lang som en gjennomsnittskø på Mosseveien.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Kontroll er alt
PGR2 er en arkaderacer i sjelen. Det betyr at kontrollskjemaet må være enkelt, men likevel gi spilleren en følelse av total og avansert kjørefølelse. Du skal være konge bak rattet og kunne utføre de mest vriene stunts uten å svette alt for mye. Likevel er det en hårfin balansegang Bizarre Creations må gå, mellom å gjøre spillet tilgjengelig og spennende for alle ferdighetsnivåer og samtidig utfordrende uten å frustrere. Stort sett lykkes de med det. Når du velger øvelser strekker nivået seg helt fra "Novice" til "Expert", og på enkleste nivå kan stort sett alle med litt spillerfaring karre seg gjennom og låse opp de fleste klassene. Høyeste vanskelighetsgrad setter derimot ekstreme krav til at spilleren behersker alle aspekter ved kjøringen fullt ut. En gullmedalje krever usannsynlig mye innsats på de høyere nivåene. Noe som selvfølgelig er bra og øker varigheten. På den annen side vil nok mange hevde at kudos-systemet gjør at du må være en Martin Schancke på steroider for å komme gjennom de hardeste øktene, og at dette kan sette en effektiv stopper for karrieren din. "Nu var du smart, spillanmelder. Nu var du fryktelig smart", sier Martin og legger den ballen død.

Bizarre Creations faller heldigvis ikke for fristelsen til å legge inn heftige biltriks på kontrollskjemaet. Det mest avanserte er det gode gamle håndbrekket, som i motsetning til i mange andre bilspill faktisk fungerer bra for å komme gjennom nittigraders svinger på en imponerende måte. Det er fett å sladde sidelengs gjennom kurvene i 190 kilometer i timen til lyden av skrikende gummi. En morsom gimmick er at spilleren kontrollerer lydanlegget med høyre analoge spake, slik at du kan surfe gjennom kanalene eller høre på CD-er mens du samtidig styrer. Høyre spake funker også som snarvei til å se ut av siderutene eller bakruta.

Garasjen
Som sagt finnes det 14 bilklasser denne gangen, med kjente modeller som den nydelige Ferrari Enzo, den nye Porsche SUV og Cayenne Turbo. Bilene har helt unik kjørefølelse, og det er deilig å kjenne akkurat hvor forskjellige de er. Det er alltid spennende å sette seg bak rattet på en ny modell, og en drivkraft til stadig å spille bedre for å låse opp nye kjøreopplevelser. En fin og nyttig gest fra Bizarre Creations er derfor bilgalleriet. Dette er et stort bygg som tydeligvis ligger landlig til ved en stor og flott testbane. I dette bygget er alle modellene til utstilling, og du kan gå fra rom til rom og speile deg i blank lakk og skinnende hjulkapsler. Men det aller beste er at du kan ta hvilken som helst av bilene ut på testbanen og se akkurat hvor gode de er. Spillet lagrer alltid et spøkelsesbilde av din forrige runde på testbanen, slik at du i tilegg har et verktøy for å sammenligne direkte mellom de ulike biltypene. Svært interessant.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4
Xbox

Les også

Siste fra forsiden