Project Jane-J lagt på is

Nok et hardt slag for tilhengere av eventyrspill: Gray Matter (kjent som Project Jane-J) er lagt på is.

Gray Matter skulle bli det neste spillet fra designeren av den klassiske Gabriel Knight-serien, og har fått stor oppmerksomhet fra eventyrspillere verden over etter at det ble kunngjort på fjorårdets E3-messe. Nå melder nettstedet Just Adventure+ at spillet er lagt på is inntil videre.

Grunnen til dette er at de større eventyrtitlene spillets utgiver har stått for den amerikanske distribusjonen av (for eksempel Broken Sword: The Smoking Dragon og Syberia) rett og slett ikke har tjent nok penger til at selskapet kunne rettferdiggjøre å bruke store summer på dette spillet.

Dette er triste nyheter for eventyrspillere, og det er kanskje ekstra trist med tanke på det faktum at de titlene som nevnes har solgt bedre i Europa, hvor andre selskaper har stått for distribusjonen. Alt er håp er imidlertid ikke ute, og det er fremdeles en mulighet for at vi vil se Gray Matter en gang i fremtiden.

Hvor sannsynlig dette er ser ut til å avhenge litt av hva som skjer med Jane Jensen sitt nyeste prosjekt. Hun tror nemlig at eventyrspillenes fremtid er som lavbudsjettsproduksjoner (i forhold til større spill) som kan kjøpes og lastes ned fra nettet, og derfor har hun vært med å grunnlegge et nytt utvikler/online-distribusjonsselskap som heter Oberon Media.

Hennes neste eventyrspill heter Booby Trap, og er en etterfølger til Oberon Media sitt første spill, Inspector Parker. Booby Trap vil være et eventyrspill som minner om Sierra sine Laura Bow-spill, både i forhold til varighet og stil. Spillet vil kunne spilles som et hjernetrim-spill, men i tillegg vil det inneholde et eventyrspillmodus som foregår i et slott med 50 rom og 13 ulike karakterer, og hvor målet er å løse et stort mysterie.

Hvis Booby Trap blir en suksess, vil ting se langt lysere ut for andre eventyrspilltitler fra Oberon Media, og Gray Matter kan bli en av dem.

Siste fra forsiden