Hideo Kojima lager tabuspill

Prosjektet tar form

Skaperen av Metal Gear Solid-serien kvitrer om sitt neste prosjekt.

Den kjente, japanske spillutvikleren Hideo Kojima fullfører i disse dager jobben med Metal Gear Solid: Peace Walker, fortsettelsen av historien i Metal Gear Solid 3: Snake Eater og Metal Gear Solid: Portable Ops på PSP.

I den forbindelse spådde Kojima konsollenes død under en pressekonferanse for Peace Walker. Hvorvidt den påstanden kan knyttes til utviklerens neste prosjekt skal vi ikke mene noe om, men det virker klart Kojimas neste spill blir kontroversielt.

Kojima har begynt å skrive om sitt neste prosjekt via Twitter. Her avsløres det at spillet foreløpig er i idéfasen, men kommer til å dreie seg om et spesielt tabu. Det er den japanske spillnettsiden Andriasang som først oppdaget Kojimas kvitring på hans japansspråklige twitterside.

– Det neste prosjektet vil utfordre en viss type tabu. Hvis jeg tabber meg ut må jeg antagelig forlate industrien. Jeg blir 47 i år, det er 24 år siden jeg begynte å lage spill. I dag har jeg en alliert som gladelig støtter meg i denne risikoen. Selv om det bare er én person. Det er en god begynnelse, skriver Kojima i meldingen.

Flere saker fra Spillmagasinet.no:

Han har også forklart at prosjektet begynner å ta form i hodet hans, med endelig tittel, historiens begynnelse og slutt, musikk, design, figurer, grafisk retning og lignende. Mer nøyaktig hva disse detaljene går ut på kommer vi antagelig ikke til å få vite på en god stund ennå.

Så får tiden vise om det blir et tabuspill eller et tabbespill.

Denne artikkelen er levert i samarbeid med Spillmagasinet.no, men kan være endret og tilrettelagt for Gamer.no. Fotografiet i toppen er tatt av kazamatsuri. Det brukes av oss i henhold bildets Creative Commons-lisens.

Siste fra forsiden