Telenorligaen

Prøvde å jukse i «folkets spill»-konkurransen

Nå straffes de involverte, og går glipp av kvalifiseringen.

Psyonix

«Smekk på lanken for å forsøke å rigge "folkets spill"», står det i utestengelses-siden til Gamer.no. Fire brukere fra systemet er utestengt etter forsøk på å manipulere «folkets spill»-konkurransen som Telenorligaen arrangerte. Her var det opp til miljøet å bestemme om det ble Rocket League, Dota 2 eller Heroes of the Storm i Telenorligaen fra våren 2017.

Oppdatering: To av brukerne slipper straff etter at en person har påtatt seg ansvaret. Logger i databasen viser at det var to personer i klubben som gjennomførte operasjonen, så kun de blir straffet.

Fire brukere utestengt

Erling Rostvåg er ligaansvarlig for Telenorligaen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Til tross for manipuleringsforsøk ble den store vinneren Rocket League. Telenorligaen bekrefter at seieren var suveren, selv etter å ha ryddet opp i juksinga.

– Rocket League vant selv etter juksinga ble avslørt. Det er like mange nyregistrerte Rocket League-lag som det er Dota 2-lag i databasen totalt, forteller ligaansvarlig i Telenorligaen Erling Rostvåg til Gamer.no.

Rostvåg forteller litt om hva som har skjedd:

– Det var fire karer som opprettet 132 lag i en klubb. Da vi gjorde søk i databasen for å se hvor mange lag som hadde tilstrekkelig antall spillere i seg, ble det synlig at lagene var opprettet med noen minutters mellomrom. En dobbeltsjekk viste at vi hadde fire spillere som var medlem på over 100 lag hver.

Går glipp av kvalifiseringen

Alle fire brukerne har fått en straff på en måned hver, noe som gjør at de kan delta i Telenorligaen. De mister derimot muligheten til å kvalifisere seg til høyere divisjoner, grunnet utestengelsen, og må starte fra laveste divisjon fra sesongstart.

– De har fått en måneds utestengelse, en betraktelig mildere straff enn andre former for juks. Jeg har fått en e-post der de beklager og innrømmer at det ikke var gjennomtenkt. De er selvsagt ikke helt fornøyd med å gå glipp av kvalifiseringen, men uttrykker også forståelse for at det reageres.

Dette er en ny type form for juks som man ikke opplever så ofte, og Rostvåg begrunner utestengelsen slik:

– Dette er langt mindre alvorlig enn å jukse i selve ligaen eller undergrave ligasystemet, samtidig så forsøker vi å organisere e-sport i samarbeid med miljøet. Det er viktig for oss å signalisere at miljøet ikke må sabotere arbeidet vårt. Straffen er på sett og vis symbolsk, men ergelig for de involverte.

Helt på tampen kommer ligaansvarlig med et tips til alle.

Les også
Apeks fortsetter dominansen i Norge

– Mitt tips må være å tenke seg om to ganger. I dette tilfellet var det fullstendig bortkastet, da det uansett ikke hadde gjort noen forskjell på resultatet. Å gjøre veien fra tanke til handling bittelitt lengre for seg selv, kan være en fin måte å unngå tabber på, avslutter Rostvåg.

Siste fra forsiden