Anmeldelse

Racing Evoluzione

I de fleste bilspill er du låst til å velge mellom et lite utvalg fete sportsbiler, for så å kjøre om kapp med tilsvarende fete biler. I andre spill skal du bygge deg opp fra bunnen av. Du starter ofte med en "løen" liten småbil, og tjener penger slik at du sakte, men sikkert kan utvide stallen din. I Racing Evoluzione kombineres flere av disse elementene, noe som gir en spennende ny vri på det hele.

Side 1
Side 2

Grafikk overlegent det meste
Jeg har sett mange pene bilspill den siste tida, men ingen kommer en gang i nærheten av å matche dette spillet. Alt er veldig godt gjennomført, og det er tydelig at noen virkelig har lagt sjela si i dette spillet. Det første som møter deg i det du starter spillet er menyene, og allerede her legges lista høyt. Designet er flott, og menyene er fine og oversiktlige. Det neste du treffer på er mekanikeren din som tasser rundt i verkstedet og fikler litt med bilene dine. Sånn rent bortsett fra litt stive og unaturlige bevegelser, er modellene av de forskjellige karakterene i spillet meget bra laget. Verkstedet bilene står i, ser i starten ganske rotete og trangt ut, akkurat som man tenker seg at det ser ut i en liten bakgårdsbedrift som dette.

Når du endelig kommer så langt som til å kjøre løp møtes du av utrolig forseggjorte baner. Alt fra banedekket og grasset på sidene, til bygninger og vegetasjon langs banene er utrolig flott laget. Noen baner går midt inne i store byer, med skyskrapere, rundkjøringer og lyskryss spredt utover byen. Andre går i mer landlige omgivelser. Samme hvor du nå skulle ende opp å kjøre, vil du ha vanskelig for å unngå å stoppe opp og bare nyte hvor lekkert alt ser ut rundt deg de første gangene. Jeg har tapt mang et løp fordi jeg endte opp med å kjøre rundt bare for å se meg om. Som om ikke lekre baner var nok, har Milestone også gitt oss noen av de peneste bilmodellene som noen gang er vist frem i et spill. Jeg tør nesten gå så langt som å si at dette er de peneste bilmodellene sett i denne sjangeren. Alt fra lykter og dørhåndtak, til felger og bøtteseter inne i bilene ser nær ekte ut. Det eneste jeg savner er bremsespor og spor fra dekkene når bilen skrenser rundt en sving. Jeg kan tenke meg mange måter å si hvor bra grafikken er, men den enkleste er vel bare å si; gørfeit!

Som sagt er banene, grafikken, bilene og alt som hører til den biten av spillet nær perfekt. Hvordan er det så med lyden? Tja, den når ikke helt opp til det samme nivået som resten av elementene i spillet. Det er dermed ikke sagt at den er dårlig, for det er den på ingen måte. Lydene fra bilene er vel egentlig noe av det viktigste i et spill som dette, og den er da også meget godt laget. Alt ettersom hva slags bil og hvor hardt trimmet den er, vil bilene låte forskjellig. I slappeste utgave vil bilen låte litt daff og dorsk. Når du setter deg i en racerbilversjon av samme modellen derimot, da vil du høre et rått snerr fra motorrommet.

Når du kjører et løp vil du høre biler som prøver å presse seg fram bak deg, eller som dytter deg fra siden. Spillet benytter seg altså til fulle av de mulighetene Dolby Digital gir. Det er dog noen lyder som skuffer, som når du treffer en vegg og hører et kjipt "klonk". Et krasj låter ikke sånn, spesielt ikke når du treffer veggen i omtrent 200km/t! Musikken er for det meste av typen billig synthmusikk. Jeg er ikke noen stor tilhenger av nevnte sjanger, og slo følgelig av musikken. Heldigvis har du muligheten for å spille musikken du har liggende på Xbox-harddisken din. Lyden er omtrent som forventet i et spill av denne typen, noe som egentlig skuffer litt med tanke på hvor utrolig bra resten av spillet er laget.

Konklusjon
Det finnes en god del gode bilspill til Xbox. Spill som Sega GT 2002 og Project Gotham Racing faller delvis inn i samme sjanger som Racing Evoluzione. Av de to er det nok PGR som likner mest på Racing Evoluzione, i det du ikke har nevneverdig stor innflytelse på bilens utstyr og trimming. Det at spillet er bygget opp rundt en historie på den måten som det er gjort her, gir spillet ekstra dybde. Kombinert med utrolig godt designede baner og biler blir spillet litt av en perle. Kjørefølelsen i spillet er ekstremt god, kanskje noe av det beste jeg har prøvd. Kombiner disse faktorene med en grafikk nesten uten sidestykke og lyd som gjør jobben på en flott måte og du har et dønnsolid bilspill. Der Sega GT 2002 feilet ved å være alt for kort, har Racing Evoluzione timer på timer med feiende flott gameplay å by på. Rålekker grafikk, god lyd, heftige biler, fantastiske baner og timevis med underholdning er alle elementer som bidrar til å gjøre dette til mitt favorittbilspill på Xbox så langt. Har du ikke allerede kjøpt det er det bare å løpe til nærmeste butikk, dette spillet er nemlig et must for Xbox-eiere.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden