FIFA Nordic Masters

Ranheim og Vålerenga skal forsvare Norges ære i FIFA Nordic Masters

16. juni arrangeres FIFA Nordic Masters for første gang på DreamHack Summer.

Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen skal forsvare Norges ære.
Sindre Stien

Etter suksessen i Eserien har Brann og Vålerenga kvalifisert seg til å representere Norge under FIFA Nordic Masters. Turneringen arrangeres som en del av DreamHack Summer i Jönköping den 16. juni. I premiepotten ligger 10 000 amerikanske dollar, mer enn 85 000 kroner. Dessverre har Brann meldt forfall til turneringen, og plassen går videre til Ranheim som ble nummer tre i Eserien.

LES OGSÅ: Vålerenga er seriemestere i FIFA

FIFA som e-sport har fått et løft i det siste året, med Esuperligaen i Danmark, Eallsvenskan i Sverige og Eserien i Norge. Basert på resultatene i de nasjonale ligaene har de to beste lagene kvalifisert seg til deltagelse i FIFA Nordic Masters. De kvalifiserte lagene er Brann og Vålerenga, Brøndby og FK København (Danmark) og Malmö og Örebro (Sverige). Turneringen vil spilles i FUT-modus.

Skyhøyt nivå

Nivået i FIFA er høyt i Norden, noe Brann- og Vålerenga-spillerne fikk merke da de tapte 1-4 for Sverige tidligere i vår. I denne kampen deltok Anders Rasmussen (Brann), Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen (Vålerenga), samt Sondre Voktor (Ranheim). Danskene har også lag man skal se opp for. Brøndby vant i 2018 verdensmesterskapet for klubblag, da de beseiret britiske Team Envy i finalen.

Vålerengas Arkan Resul understreker viktigheten av å ha en internasjonal scene å kunne vise seg fram på.

Vålerengaspillerne kunne juble etter å ha vunnet Eseriens første sesong.
Sindre Stien

– Det betyr ganske mye å delta i turneringer som FIFA Nordic Masters. Vi har muligheten til å vise oss fram for hele Norden, og det finnes ikke noe bedre enn å vinne mot danske og svenske lag.

Magnus Myhrhaug Kristiansen har fått vise seg frem på store turneringer i vår, blant annet ved deltagelse i FUT Champions Cup i London. Kristiansen sier han er glad for å vise seg frem sammen med lagkamerat Resul.

– Nå er det endelig Arkan sin tur å vise seg frem, sier Kristiansen.

I helgen storspilte de sammen, og det var tydelig at kjemien dem i mellom styrket laget. Vålerenga tror det kan bli tøft å møte de tidligere verdensmesterne under DreamHack, og er forberedt på å se på seg selv som en av utfordrerne.

– Vi og Brann er «underdogs» i turneringen. Samtidig er det litt deilig å ikke bli stemplet som favoritter, noe vi var i Eserien, forteller en glad Resul mens han smiler lurt.

Kristiansen husker godt møtene han har hatt med Brøndby-spillerne tidligere, og minner oss på hvordan det gikk.

– Arkan og jeg har spilt jevnt med København-spillerne tidligere i år. Brøndby-spillerne møtte vi i landslags-turnering i Finland, og det var jevne kamper. Jeg vant kampen min mot han fra Brøndby, så jeg mener at vi har en kjempegod sjanse. Alt kan skje, og Arkan og jeg har veldig lyst til å vise hva vi har å by på mot internasjonal motstand.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– All presset ligger på de svenske og danske lagene. Det er fullt mulig at Magnus og jeg vinner hele turneringen. Vi har vist hva vi kan gjøre mot de beste spillerne i verden, så de skal ikke undervurdere oss, legger Resul til.

LES OGSÅ: Vålerengas Arkan Resul dominerte i semifinalen av Eserien

Ranheim deltar istedenfor Brann

Det ligger tilnærmet 87 000 norske kroner i premiepotten. Etter finalen i Eserien uttalte Resul han kom til å spare noe av premiepengene til et fremtidig boligkjøp. Likevel er det ikke tanken på premiepenger som motiverer for spill i internasjonale turneringer.

– Jeg tenker ikke på premiepengene. Fokuset mitt er bare på at jeg skal slå de gutta vi møter. Jeg ønsker å vise meg frem foran alle. Jeg har enda mer å by på enn det jeg viste frem i sluttspillet av Eserien.

Etter kontakt med Brann-spiller Erland Lie Bjørneberg er det noe uklart om Brann kommer til å delta i turneringen. Bjørneberg ga følgende svar på SMS:

– Både Anders og jeg er opptatte den dagen, så det kan se ut som vi ikke får muligheten til å være med.

I ettertid har arrangøren av Eserien bekreftet at Brann har meldt forfall til turneringen. Bjørn-Ola Bråten Lang, prosjektleder for Eserien, forteller at plassen dermed har gått videre til Ranheim, som har takket ja til å delta i turneringen.

Discovery Networks har sikret seg rettighetene til arrangementet, og vi forventer at kampene vil bli sendt på Dplay, slik som de ble under Eserien.

Siste fra forsiden