Rage kommer til iPhone

Raske greier

Ny versjon av id Softwares stortittel overraskende lik originalen.

Det var knyttet ganske store forventninger til John Carmacks tale under QuakeCon sent i går kveld norsk tid. Disse ble kanskje ikke helt innfridd, men et par nyheter fikk vi da servert.

Bærbar moro

Carmack dro nemlig opp en iPhone 4 og kunne fortelle at actionspillet Rage er på vei til plattformen. Det første Rage-spillet til iPhone er ment for å vise folk hva id Software er i stand til å gjøre på Apples telefoner. Den versjonen kommer allerede i år.

Her fra konsollversjonen av Rage.

Neste versjon kommer samtidig som Rage på de andre formatene (2011), og vil være langt mer fyldig.

Carmack viste frem en fantastisk demo av spillet, som kjører med 60 bilder i sekundet, "megateksturer", levende lyssetting, kompleks geometri og et par vinkende fiender. id-sjefen kunne fortelle at flyten vil bli den samme som i Doom Classic, og at spillet vil være kompatibelt på alle utgitte iPhoner og iPad.

Ifølge Eurogamer bruker Carmack rundt ti prosent av sin arbeidsdag på mobile produkter.

På QuakeCon ble det også klart at ZeniMax, eier av Bethesda (som igjen eier id Software), har kjøpt den franske utvikleren Arkane Studios. De står bak spill som Arx Fatalis og Dark Messiah of Might and Magic, samt noe arbeid på BioShock 2.

Arkane Studios skal hjelpe Bethesda med et uannonsert prosjekt, og med begge selskapenes rollespillerfaring er det bare å spekulere.

Vi fikk dessverre ikke se noe til Doom 4, men vi fikk vite at id Software vil jobbe med eksisterende merkenavn i hvert fall de ti neste årene – og at motoren id Tech 5 kun vil bli brukt innad i Bethesda, den lisensieres altså ikke ut.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden