Blogg

Reisebrev: E3 2011, dag 4

Jeg har sett ting jeg aldri får vasket av hjernen.

Egentlig skulle dette reisebrevet ut for drøye åtte timer siden, men gudene ville det ikke sånn. For andre dag på rad har jeg totalkollapset så snart jeg kom innenfor rommets betryggende fire vegger, for å våkne med den paniske følelsen av å ha forsovet meg til noe. Romkompis og hoffmassør Øystein har heldigvis tatt godt vare på meg, og blant annet flyttet datamaskina mi ned på gulvet før marerittene mine kaster den veggimellom. Det er tydeligvis en hårfin linje mellom hjerneslag og E3.

Messa har, som messer flest, vært uhyre slitsom, mentalt såvel som fysisk. Men den har også vært morsom!

En avsporing i messehallen

Å starte dagen med å stå i kø for å slippe inn dørene er ikke en av de morsomme øyeblikkene. Særlig ikke når en eller annen ultrasnåling med håret i en flette som går ned til rumpa står foran meg. Det antydes at en gærning som sikkert stod opp tidlig for å få førsterett til spiselig undertøy med påtrykk av en eller annen grisevulgær japansk «spillserie», bør prioriteres på linje med noen som ikke er der for å skuffe seg selv, foreldrene sine og universet hver eneste dag.

Gleder meg til når denne trenden når Europa. (Foto: Lasse Lervik/Gamer.no)

Det er nemlig ikke så mye presse som man skulle tro på E3. Korridorene og messegulvet ser stort sett ut til å være preget av de som jobber i spillbutikker og vennene deres. Ofte klamme, likbleike og illeluktende mennesker med et sykelig forhold til spill. Jeg har sett folk gi spillprodusenter en bamsekos og ytre utsagn som tilsier at de reddet livet deres etter vel overstått presentasjon.

Jeg har også sett en menneskelig kanonkule i form av ei lita bolle som av en eller annen mystisk grunn greide å oppnå så stor fart, i hvert fall i egne øyne, at hun rett og slett måtte hvine som et damplokomotiv til alle i hennes bane. «Excuse me, excuse me! Make way! Make way please!». Jeg skal ikke blande meg inn i kostholdet og livsstilen til andre mennesker, men om du mister sånn kontroll når du tar opp tempoet at du blir som et avsporet Shinkansen så er det kanskje greit å droppe bacon til frokosten.

Vi i Gamer er selvsagt åleslanke sylfider, og spiser akkurat hva vi vil med god samvittighet. Denne dagen ble det ingen felles frokost på oss, ettersom vi hadde rimelig tidlige avtaler, men jeg lurte meg til ei lita heksegryte da jeg var trygt distansert fra de to andres dømmende blikk. I dag falt valget på en potpurri av oksekjøtt i barbeque-saus, ris og bønner, en kombinasjon som så ut som galle i en isoporboks og smakte som mellomkjøtt. Det blir alltid kaos når man velger bort den klassiske kombinasjonen av ost og bacon.

Støy ist krieg

Avtalemessig har dagen vært helt fantastisk, og et klart høydepunkt for min del. Jeg har bivånet to av de mest imponerende spillfremvisningene jeg kan huske å ha sett på en messe, og Mikael og Øystein virker også å være godt fornøyd med dagens høydepunkter. Når man går rundt i dagesvis og hurtig absorberer informasjon om alskens rare spill så blir man veldig fort blasert. Det er for det meste en jobb, og derfor er det uhyre befriende å kunne sette seg ned og virkelig kose seg.

THQ har noen underlige sprell. (Foto: Lasse Lervik/Gamer.no)

Kontrasten er stor mellom å sitte i en sval kinosal og se på noe helt nydelig og å besøke for eksempel Ubisofts område. Her foregår alt «utendørs», det vil si uten isolerende vegger rundt. Presentasjonene var ganske labre i seg selv, men det er en del av jobben. Å måtte stå midt i et kakofoni av heslig popmusikk skrudd opp til to hakk over tinitus og en stadig teppebombing av glorete lys i farger jeg kun trodde fantes i smågodt er regelrett unødvendig.

Vi har likevel sett på omtrent alle av de største spillutgivelsene i år og neste år. Det ligger allerede veldig mye spennende i kø og venter på å publiseres, men brorparten av arbeidet gjøres faktisk når man kommer hjem. Da skal all energi investeres i å få skrevet om alt det man har sett på, stort som smått, og det tar mange dager å gjøre seg ferdig med alt. Det er likevel underforstått at det er en del av jobben, i likhet med å få gnagsår på innsiden av lårene, og som tre vante messegjengere har vi dette i blodet nå.

Dette var som kjent den siste dagen av årets E3-messe, og nå gjenstår kun et par rolige dager i Los Angeles før vi vender snutene hjem mot brunost, sure folk, finere vær (ja, faktisk) og tiggere og rusmisbrukere som gjør fra seg i trappeoppgangen din. Sistnevnte gjelder kanskje kun for oss som bor på Grønland, men det er like fullt et vel så sikkert sommertegn som den årlige spillmessen i Los Angeles.

Ikke helt ferdig

Kvelden i går ble for vår del tilbrakt på en irsk pub, hvor vi slappet av med kollegaer og jabbet messa ut av kroppen. VI rakk selvsagt alle å innta et par måltider inneholdende ost på en håndfull timer, og du greier ikke å unnslippe cheddarspøkelset uansett hvor hardt du prøver. Da er det enklere å bare senke skuldrene og innse at kolesterolnivåenes skjebne bestemmes av makter som er langt større enn oss.

Det er noen solide stasjoner rundt omkring. (Foto: Lasse Lervik/Gamer.no)

I dag, fredag, blir nok vår første sjanse til å virkelig koble ut. Det har vært snakk om å ta turen ut for å handle litt og se mer av byen, og det begynner vel strengt tatt å bli på tide å få litt sol på kroppen også. Vi er veldig glade i å baksnakke andre luringer i bransjen vår, men faktum er jo at vi er nerder selv i bunn og grunn. Derfor er det på tide å rulle opp buksa og kamuflere seg med brunfarge i California-sola, gitt at vi er heldige nok til å få litt finvær før vi drar.

Jeg og Mikael tar forresten med oss Spill.nos redaktør, Jon Cato Lorentzen, og drar til ærverdige Angels Stadium of Anaheim for å se baseballagene Anaheim Angels og Kansas City Royals kjempe til døden. Neida, men det må jo være lov til å dagdrømme når man samler et par dusin tjukkaser med slagvåpen. Prognosene tilsier at det blir drøye tre timer med høy føring av nachos, pølser, cheddar og kanskje en voksenbrus til dessert.

I morgen blir det nok desto flere handleturer, hvor vi beveger oss opp mot Hollywood mot slutten av dagen. Vi har nemlig booket et bord på den populære Michelin-restauranten Gordon Ramsay's at West Hollywood, og det skal bli spennende å se hva kjeftkråka har å by på rent kulinarisk. Vi håper dere har fått godt utbytte av årets E3-messe, selv er vi strålende fornøyde med både arrangementet og egen innsats. Tusen hjertelig takk til alle som har fulgt oss, vi sees igjen i august når Gamescom-messen skytes i gang på ny.

Slengkyss og sensuelle kubbelys fra deres tre favorittprøvekaniner Lasse Lervik, Mikael Harstad Groven og Øystein Furevik.

Siste fra forsiden