Telenorligaen

Rekordmange lag har meldt seg på Telenorligaens vårsesong

Og det er fortsatt fem dager igjen til fristen går ut.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G. Premiene for 2016 er ikke annonsert.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill.

Ofte stilte spørsmål om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

Akkurat nå er det 385 påmeldte Counter-Strike-lag og 93 påmeldte League of Legends-lag til vårsesongen av Telenorligaen, fem dager før fristen går ut. Det er ny rekord.

Det betyr minst 2400 spillere i de to lagspillene denne vårsesongen. I tillegg kommer Hearthstone og StarCraft som tilsammen hadde 592 påmeldte spillere forrige sesong.

Slik melder du deg på Telenorligaen »

Skryter av «vennegjengene» som melder seg på

Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no og arrangør av Telenorligaen, tror økningen skyldes flere uavhengige faktorer som alle har bidratt til vekst i omfang, økonomi og interesse rundt e-sport som fenomen.

– E-sport har blitt mye større enn det var for bare to år siden. Dette merkes på alle områder. Dernest har det vært en kontinuitet i form av seriespillet til Telenorligaen. Kombinasjonen av disse to faktorene har ledet til en klubbutvikling med positivt fortegn, samtidig som annonsører, sponsorer, og markedskrefter har fattet en større interesse for et e-sportsegment som er i ferd med å modnes.

Han mener at resultatet av dette skaper økt interesse, og er ikke overrasket over at det kommer aller mest til syne i lagspillene League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive.

– Her har nok «vennegjengen» hatt en avgjørende rolle når det gjelder rekrutteringsarbeidet inn i e-sportens verden. Det er lettere å starte med en aktivitet når en bekjent eller venn allerede er aktiv innenfor feltet.

– Har det skjedd før at én nasjonal liga har nesten 400 påmeldte lag til ett spill?

Stein Wilmann er ikke overrasket over at det er Counter-Strike og League of Legends som opplever størst vekst akkurat nå.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Så vidt meg bekjent er Telenorligaen den eneste nasjonale ligaen i dette størrelsesomfanget. ESL har nylig opprettet en internasjonal Counter-Strike-liga hvor det i skrivende stund er 976 registrerte lag. Vi har 40% av dette kun i Norge. Det er imponerende.

Nå håper Wilmann at 2016 kan bli året hvor vi slipper saker om useriøse aktører, manglende premieutbetalinger og organisatorisk kaos.

– Uten den negative støyen fra disse tror vi vil få enda en økning i antall påmeldte til høsten, som tradisjonelt sett har vært høysesong for e-sporten i Norge med gode LAN-arrangement, og en årstid som er tilbøyelig til aktiviteter som foregår innendørs.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Søker du en klubb å spille for? Prøv Spillermarkedet »

Har en stor adminjobb foran seg

Det skal spilles over 400 kamper i hver serierunde, og slikt krever gode rutiner og adminstratorer med erfaring. Wilmann mener Telenorligaen er godt rustet og at de har bedre responstid enn de fleste andre.

– Gode rutiner og et godt administratorkorps er en forutsetning for en vellykket gjennomføring av en liga på denne størrelsen. Samtidig må disse personene kunne støtte seg på et relevant, oppdatert og grundig regelverk som gjør jobben deres lettere i en hektisk adminhverdag. På det aller meste kan vi ha 200 saker gående samtidig hvis det blir skikkelig ille.

– Med det sagt føler jeg at vi leverer «best i klassen» med tanke på responstid og kvalitet i behandlingen, særlig i lavere divisjoner. Det er det ingen aktører som opererer i like stor skala, hverken internasjonalt eller nasjonalt som er i nærheten, noe jeg tror deltakerne våre er enige om.

Påmeldingen til vårsesongen er åpen frem til og med søndag 31. januar, og alle som vil kan delta gratis. Meld dere på her:

Siste fra forsiden