Rekordsalg av Wii

Over 320 000 europeiske Wii-maskiner ble solgt i helgen. Dermed er Wii den raskest selgende konsollen noen sinne.

På fredag ble Wii endelig lansert i Europa, og nå er de første salgstallene klare. I England ble det solgt over 50 000 konsoller i løpet av de første tolv timene, og i hele Europa ble det solgt 325 000 maskiner de to første dagene. Dermed er Wii den raskest selgende konsollen noen sinne.

Ifølge britiske GamesIndustry.biz og MCV ble 105 000 av alle de europeiske maskinene solgt i England. Det skyver den gamle britiske rekordholderen Microsoft ned på andreplass med sine 70 000 solgte Xbox 360-er i løpet av lanseringshelgen i fjor.

Seks lanseringstitler til Wii havnet på Topp 40-listen i England, hvor The Legend of Zelda: Twilight Princess debuterte på femteplass.

I tillegg til salget av Wii-maskinen ble det solgt omkring 515 000 DS-maskiner i Europa forrige uke. Skal vi tro Nintendo har det aldri blitt solgt så mange konsoller, uansett format, på én uke tidligere. Det ble en meget god uke for den japanske spillgiganten med andre ord.

I løpet av tre uker er det solgt over 1 million Wii-maskiner i USA og Japan. 400 000 av disse ble solgt den første dagen maskinen var i salg i Japan. Over 600 000 ble revet ut av amerikanske hyller de første åtte dagene etter lansering 19. november.

Pågangen i Norge har også vært overveldende og de aller fleste butikker gikk tomme i løpet av fredag morgen.

– I mine ti år hos Nintendo har jeg aldri opplevd maken til etterspørsel. Det meldes om tomme butikker over alt og logistikkavdelingen jobber for fullt med å få inn og distribuere nye ladninger med maskiner til Norge, forteller Kirsti Danielsen, markedssjef hos den norske Nintendo-importøren Bergsala.

Bergsala ønsker imidlertid ikke å gå ut med norske salgstall, og henviser i steden til de samlede tallene for Europa. Det ventes inn et nytt parti denne uken, men Bergsala kan ikke si hvor mange som kommer.

Siste fra forsiden